Zeci de ȘOFERI din judeţul Galaţi au rămas pietoni

Zeci de ȘOFERI din judeţul Galaţi au rămas pietoni
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 400 de participanţi la trafic din judeţul Galaţi au îngroşat rândurile sancţionaţilor la Codul Rutier, după ce au încălcat cu bună ştiinţă cele mai elementare reguli de circulaţie. Cele mai frecvente greşeli s-au dovedit a fi în rândul conducătorilor auto, câte 71 de şoferi fiind amendaţi fie pentru că au depăşit limita de viteză, fie pentru că nu au purtat centurile de siguranţă.

"Din totalul persoanelor sancţionate, mai enumerăm 51 de conducători auto care nu aveau documentele la ei, cinci care conduceau sub influenţa alcoolului, 14 pentru că au folosit telefoanele mobile în timpul condusului şi opt pentru că nu au oprit în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

38 de şoferi care au comis abateri au rămas fără permisele de conducere, pe perioade cuprinse între o lună şi trei luni. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate în ultima săptămână de poliţiştii rutieri depăşeşte 140.000 de lei. În patru cazuri, şoferii opriţi în trafic comiseseră abateri mai grave, pentru care s-au ales cu dosare penale. Două acuzaţii fac referire la conducere fără permis, iar alte două vizează şofatul sub influenţa alcoolului.

Citit 2036 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.