Raed Arafat şi şeful IGSU, în localităţile INUNDATE din județul Galați
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Raed Arafat şi şeful IGSU, în localităţile INUNDATE din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La cinci zile după producerea inundaţiilor din judeţul Galaţi, în localităţile afectate de ape au venit şi primii oficiali. Este vorba despre şeful Departamentului pentru Situații de Urgenţă, secretarul de stat dr. Raed Arafat, şi despre inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică.

Cei doi oficiali au discutat cu prefectul judeţului şi cu primarii localităţilor Pechea, Slobozia Conachi şi Izvoarele, zone în care a fost necesară evacuarea preventivă a localnicilor. Discuţiile au avut ca scop identificarea măsurilor necesare restabilirii stării de normalitate în cel mai scurt timp.

După ce au mers în zonele inundate, Raed Arafat şi şeful IGSU au ajuns în localitatea Vameş, acolo unde se lucra încă, cu două motopomepe de mare capacitate, la evacuarea apei de pe carosabil. "Efortul pompierilor şi autorităţilor a fost unul susţinut, astfel încât traficul rutier pe drumul care leagă municipiul Galaţi de oraşul Tecuci a fost reluat  duminică la ora 17,30", ne-a declarta lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

De asemenea, cei doi oficiali MAI au vizitat locurile de cazare ale echipajelor de intervenţie venite în ajutorul pompierilor gălăţeni din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti. „Totodată, în urma analizării situaţiei din teren, au fost regândite raioanele de intervenţie, prin redistribuirea personalului şi a tehnicii în zonele unde apele au generat efecte considerabile. Luni, forţele de intervenţie au fost suplimentate cu 30 de pompieri, cu trei motopompe remorcabile şi 10 transportabile de la inspectoratele din judeţele Vaslui, Vrancea şi Brăila, care vor derula misiuni pentru decolmatarea fântânilor din localităţile Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi”, a adăugat Chiriţă.

În plus, pompierii au ajutat şi la distribuirea ajutoarelor venite de la Crucea Roşie.

În continuare, forţele operative acţionează, alături de autorităţile locale, cu instalaţii pentru potabilizarea apei, motopompe de mare capacitate şi alte mijloace tehnice pentru evacuarea apei şi a mâlului din gospodăriile afectate.

Cei doi oficiali de la MAI au anunţat că 4.000 de pompieri rămân mobilizaţi pentru a interveni cu promptitudine la limitarea şi înlăturarea situaţiilor ce pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.

Citit 2086 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2016 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.