Yacov era Iancu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tensiuni în Moldova: Alegerile de astăzi, din Republica Moldova se desfăşoară într-o atmosferă extrem de tensionată. Zvonurile abundă şi unele îşi fac loc şi în presă. Se vorbeşte, de exemplu, despre trupe speciale ale Moscovei  care ar asigura fuga lui Voronin şi a 18 demnitari ai regimului de la Chişinău, în cazul în care regimul comunist nu se va putea menţine la putere. Alte publicaţii spun că Voronin va trebui judecat pentru uzurparea puterii de stat pentru că a preluat ilegal puterea.

* Tabără ortodoxă în SUA: Biserica ortodoxa română „Sfinţii Trei Ierarhi" din Seattle, cu binecuvântarea părintelui Ioan Catană, organizează în perioada 16-22 august, la All Saints Camp, Gig Harbour, WA, o tabără de vară pentru copii şi adulţi (cu sau fără copii). 

* Şcoala de duminică la Paris: Ambasada României la Paris îşi propune şi în anul 2009-2010 organizarea cursurilor de limbă română pentru copii, pentru care se pot face, deja, înscrieri.

* Patronul acuzat de rasism: Poliţia l-a avertizat pe proprietarul unui magazin de bijuterii din apropiere de Manchester, Anglia, că are un comportament rasist, după ce, confruntat cu o serie de furturi, a interzis intrarea ţiganilor şi românilor în magazin. "Ne pare rău, nu servim români sau ţigani est-europeni", scria pe un carton la intrarea într-un magazin de bijuterii din Altrincham, Cheshire, district în nord-vestul Angliei. Plant, în vârstă de 62 de ani, are de 22 de ani magazinul de bijuterii şi spune că nu este rasist, dar a fost deseori ţinta infractorilor est-europeni.

* Expoziţie la Tel Aviv: Duminică, 2 august, ora 19:00, se deschide la Tel Aviv expoziţia "Ale mele şi ale noastre",  la care participă cinci sculptori israelieni: Yacov Gal, Temira Canor, Yeudit Pascal, Yeudit Sahar şi Ronit Eitan. Yacov Gal, al cărui nume a fost, în Romania, Iancu Moglescu,  este din Tecuci,  a început să sculpteze în 1995, la început în lemn, şi din 2001 lucrează sculpturi din bronz. Yacov Gal a avut până acum două expoziţii personale de sculpturi în bronz şi împreună cu alţi artişti a participat în ultimii ani  la 20 de expoziţii.

* Paznic la un monument istoric: Marius Piloiu, un român, a fost angajat pentru a păzi şi întreţine Villa Pisani din Lonigo, o creaţie a marelui arhitect Palladio care a trăit în urma cu 500 ani, cel mai important arhitect al Republicii Venezia. Carlo Bonetti şi Emanuela Bedeschi, un întreprinzător şi o pictoriţă, proprietari ai vilei Pisani la Bagnolo din Lonigo, au găsit în acest bărbat de 40 de ani disponibil şi harnic persoana potrivită căreia să-i încredinţeze îngrijirea prestigioasei construcţii istorice. Villa Pisani este, din 1996 pe lista UNESCO a patrimoniului umanităţii.

* Concursul Regina Europei: Românii din Austria sunt invitaţi sâmbătă, 15 august, la finala concursului de frumuseţe Queen of Europe & Miss Oesterreich 2009, care va avea loc la ora 18:00, în Event-Hotel Pyramide Vösendorf.

* Schimb de cărţi în Londra: O nouă întâlnire a românilor pasionaţi de lectura din Londra va avea loc duminică, 16 august, de la ora 15:00, la The Black Horse, 6 Rathbone Place, London W1T 1HH (metrou Tottenham Court Road, Oxford Circus),

Citit 786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.