Elev LOVIT cu mătura în cap de gardianul şcolii

Elev LOVIT cu mătura în cap de gardianul şcolii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel care e plătit să-i apere pe şcolari l-a agresat pe  copil pentru că nu reuşise să-şi convingă colegii să intre la ore


Un elev de 13 ani, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Schela , a ajuns la spital după ce a fost lovit cu o coadă de mătură. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 1 noiembrie, când gardianul şcolii şi-a ieşit din minţi şi a aruncat după copil cu mătura. Totul pare să fi pornit de la câţiva elevi care au refuzat să intre la ore. Mama elevului agresat povesteşte că fiul ei nu a reuşit să îşi convingă câţiva colegi să intre la ore, el fiind elevul de serviciu, ceea ce l-a înfuriat pe cel care ar fi trebuit să vegheze la siguranţa elevilor. „Gardianul l-a certat pentru că nu reuşise să facă ordine, apoi l-a lovit, i-a dat un pumn în spate. Băiatul a fugit, s-a speriat. Gardianul a fugit după el cu mătura, l-a lovit cu mătura şi a rupt-o de capul lui. Băiatul a căzut inconştient. După ce şi-a revenit, copilul a venit acasă, plângând. Era galben, speriat, schimbat la faţă, tremura. Se simţea rău, îi era rău şi de la stomac”, ne-a povestit Elena Misăilă, mama elevului.

Speriată, femeia a chemat ambulanţă şi şi-a dus fiul la spital, unde va rămâne internat în următoarele zile. „Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral, consecutiv unei dezechilibrări, după o agresiune de către domnul gardian din curtea şcolii. În prezent are un mic hematom parieto-temporal în regiunea parietală dreaptă şi este în stare clinică bună. Rămâne câteva zile sub control, iar, la final, vom extinde investigaţiile imagistice. Pentru a nu iradia copilul vom opta pentru rezonanţă magnetică”, ne-a declarat Eva Cojocaru, medic la Spitalul de Pediatrie.

Incidentul este cunoscut şi de conducerea şcolii, care susţine că elevul agresat l-ar fi înjurat pe gardian. „Ştiu că patru copii au refuzat să intre la oră. Paznicul a vrut să îi bage în clasă, ei nu au vrut, au fugit, au ieşit afară, apoi au intrat iar în şcoală. Paznicul a vrut din nou să îi bage la oră. Unul dintre copii a adresat cuvinte jignitoare paznicului şi a luat-o la fugă, iar paznicul a  aruncat cu o mătură după el. Am luat legătura cu paznicul şi a zis că şi-a ieşit din fire. Reacţia paznicului nu este corectă”, ne-a explicat Maricica Mezinu, directoare Şcoala nr. 1 Schela.

Aceasta susţine că va convoca Comisia de Disciplină, iar gardianul va fi suspendat din funcţie, până la finalizarea anchetei.

Cazul a intrat şi în tenţia poliţiştilor, care au deschis o anchetă penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Astfel, agresorul riscă să rămână fără locul de muncă, dar şi să fie tras la răspundere în faţa legii.

Citit 2061 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.