Legea 4 din 2008 face ordine pe stadioane

Legea 4 din 2008 face ordine pe stadioane
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campionatul intern de fotbal reîncepe vineri şi tot de atunci microbiştilor le va fierbe sângele în cap. Au de tras în special cei care merg pe stadion, la meciurile echipei favorite – uneori pentru că nu ştiu ce anume le permite legea şi ce nu. Astfel, spectatorilor le este interzis:

·    să intre în stare de ebrietate sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă;

·    să introducă băuturi alcoolice pe stadion;

·    să introducă în arena sportivă inscripţii ce conţin sloganuri cu conţinut obscen;

·    să refuze prezentarea documentelor de acces şi, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă;

·    să refuze supunerea la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine;

·    să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor cu obiecte sau cu substanţe corozive ori care murdăresc;

·    să facă gesturi obscene şi să ameninţe cu violenţa alţi spectatori, oficiali sau jucători;

·    să îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, cu intenţia de a împiedica identificarea; să amplaseze pancartele sau bannerele în alte locuri decât cele stabilite de organizator.

Nerespectarea acestor norme se sancţionează cu amendă între 80 şi 3.000 lei şi sancţiune complementară de interzicere a accesului în arene sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 2 ani, dacă fapta nu reprezintă infracţiune, intrând astfel sub incidenţa legii penale.

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.