TRAGEDIILE RUTIERE, disecate pe băncile liceului | E nevoie de mai multă disciplină în trafic
Foto: Sursa foto: IPJ Galați

TRAGEDIILE RUTIERE, disecate pe băncile liceului | E nevoie de mai multă disciplină în trafic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comemorarea victimelor din accidentelor rutiere s-a făcut în acest an la licee din Galaţi şi Tecuci, tocmai pentru a-i conştientiza pe elevi că o conduită bună face diferenţa între viaţă şi moarte


A treia duminică din noiembrie, este, de 11 ani, ziua comemorării victimelor accidentelor rutiere, a urmare a unei rezoluţii adoptate de Adunare Generală a Naţiunilor Unite. Determinată de creşterea fulminantă a numărului de tragedii pe şosele. comemorarea are ca scop, de fapt, intensificarea acţiunilor de educare şi prevenire în rândul populaţiei, în special a tinerilor, care sunt printre cei mai predispuşi la a-şi pierde viaţa sau a fi grav răniţi în evenimente rutiere. În acest scop, caravana educaţională a poposit, în acest an, în mijlocul liceenilor din Galaţi şi Tecuci, mulţi dintre ei viitori şoferi, dar, deocamdată cu toţii participanţi la trafic în calitate de pietoni. Poliţiştii de la Rutieră, reprezentanţii ISU, prezenţi la toate tragediile rutiere soldate cu morţi sau răniţi grav precum şi membrii Organizaţiei "Tinerii şi viitorul" le-au explicat adolescenţilor cauzele care duc şa producerea celor mai grave accidente rutiere, consecinţele acestora şi nu în ultimul rând, modalităţile de prevenire a acestora.

"S-a încercat sensibilizarea publicului ţintă cu privire la importanţa respectării normelor rutiere şi conştientizarea de către tineri a pericolului pe care îl poate implica încălcarea regulilor de circulaţie, indiferent de calitatea deţinută de participanţii la trafic. La finalul evenimentului, elevii au fost implicaţi într-o acţiune de distribuire a unor materiale conţinând recomandări pentru prevenirea victimizării diverselor categorii de participanţi la trafic", se arată în comunicatul emis de IPJ Galaţi la finalul acţiunii.

Un motiv în plus pentru care elevii din Galaţi ar trebui educaţi în materie de conduită prevenită sunt statisticile, care arată ca pe drumurile noastre se circulă periculos. În primele zece luni ale anului în curs, pe raza judeţului Galaţi s-au produs 185 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 38 persoane şi rănirea gravă a altor 172.

Citit 1920 ori Ultima modificare Duminică, 20 Noiembrie 2016 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.