LEGILE RUTIERE, sfidate de sute de gălăţeni

LEGILE RUTIERE, sfidate de sute de gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Viteza, lipsa centurii de siguranţă sau traversarea neregulamentară au fost principalele cauze care au îngroşat, în ultima săptămână, rândul contravenienţilor la regimul rutier, pe raza judeţului Galaţi. 841 este cifra exactă a amenzilor date de poliţişti, care au constatat că legea se încalcă de către participanţii la trafic, indiferent dacă aceştia sunt şoferi, pietoni sau pasageri.

Drept dovadă stau tipurile de sancţiuni aplicate celor prinşi pe picior greşit: 101 amenzi au primit cei care nu purtau centurile de siguranţă, 348 de procese verbale au ajuns în buzunarele şoferilor care au exagerat cu viteza, 51 - la şoferii care nu aveau actele la ei, în timp ce 67 de sancţiuni le-au fost aplicate pietonilor care au trecut strada pe unde nu era voie.

Valoarea totală a amenzilor aplicate în şapte zile de poliţiştii rutieri depăşeşte suma de 200.000 de lei. În 43 de cazuri, şoferii prinşi pe picior greşit şi-au pierdut permisele de conducere, iar pentru 47, întâlnirea cu echipajele de control a echivalat cu reţinerea temporară a certificatelor de înmatriculare.

Pericole publice la volan

În această categorie se înscriu două tipuri de gălăţeni, prinşi în ultimele zile sfidând orice regulă de circulaţie pe drumurile din judeţ. Dacă pentru patru dintre ei lipsa permisului nu a constituit un impediment suficient de mare ca să se urce la volan, în ciuda faptului că nu aveau cunoştinţe destul de bune ca să şofeze în siguranţă, doi s-au străduit să combine volanul cu alcoolul. Toţi sunt acum cercetaţi penal.

Citit 2124 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2016 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.