Cimitirul ”Eternitatea” se va EXTINDE. Se caută proiectant

Cimitirul ”Eternitatea” se va EXTINDE. Se caută proiectant
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În condiţiile în care Galaţiul se confruntă cu o acută lipsă a locurilor de veci şi s-a ajuns în situaţia de a se concesiona noi locuri de înhumare doar în caz de deces, Primăria a decis să extindă Cimitirul "Eternitatea". Deocamdată, însă, abia caută un proiectant pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei necesare pentru certificatul de urbanism şi avize.

Valoarea estimată a contractului pentru care municipalitatea aşteaptă oferte până pe 9 decembrie este de 41.000 de lei fără TVA. În caietul de sarcini al achiziţiei publice, postat pe portalul administraţiei locale, se arată că terenul pe care se va realiza extinderea are o suprafaţă de 11.274 de metri pătraţi şi este situat pe strada Nufărului nr. 24-26 din municipiul Galaţi.

Prin proiect ar urma să se realizeze următoarele lucrări: amenajarea de locuri de înhumare, amenajarea de căi de acces rutier, amenajarea de alei pietonale, amenajarea de spaţii verzi, instalaţii de iluminat, de apă, cişmele cu scurgerile aferente. Termenul de elaborare a documentaţiei este de 30 de zile de la data închiderii contractului.

Municipalitatea cere ca documentaţia să fie întocmită astfel încât să poată fi supusă aprobării instituţiilor finanţatoare interne sau externe, inclusiv fonduri europene. Iar în situaţia în care acestea au observaţii, elaboratorul o va reface sau completa pe cheltuiala proprie.

Reamintim că, recent, aleşii locali au aprobat o investiţie în valoare de 2,5 milioane de lei pentru reparaţia capitală a gardului Cimitirului "Eternitatea".

Citit 5481 ori Ultima modificare Joi, 08 Decembrie 2016 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.