MOBILIZARE NAȚIONALĂ | Peste 20.000 de amenzi date în trei zile pe drumuri şi în pieţe

MOBILIZARE NAȚIONALĂ | Peste 20.000 de amenzi date în trei zile pe drumuri şi în pieţe
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţiştii au verificat în mod special transporturile de brazi şi comercializarea pomilor de Crăciun, dar şi felul în care se circula pe drumurile naţionale


Peste 10.000 de poliţişti au împânzit timp de trei zile drumurile din ţară, pentru a controla felul în care se fac afacerile de sezon cu brazi de Crăciun, dar şi pentru identificarea situaţiilor care pun în pericol grav traficul rutier. Concentrarea forţelor care a însemnat acţiunea simultană a poliţiştilor de la Ordine Publică, Circulaţie, Judiciar, Economic, Arme şi Substanţe Toxice, Transporturi şi trupele speciale s-a concretizat în efectuarea a 1.086 de acţiuni şi controale, ocazie cu care au fost constatate 30 de infracţiuni economice, la regimul silvic sau judiciare.

Grosul neregulilor s-a situat însă în zona contravenţională, peste 20.000 de amenzi fiind aplicate de forţele de ordine. Mare parte dintre acestea au vizat transporturile de brazi de Crăciun şi de lemne de foc, fiind cunoscut faptul că în această perioadă se intensifică şi tăierile ilegale.

"Au fost confiscate, în vederea stabilirii provenienţei, 163 de metri cubi de material lemnos. De asemenea, au fost indisponibilizate 27 de mijloace de transport şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 8.000 de lei", se precizează în comunicatul Poliţei Române.

Beţivii la volan, problemă naţională

Nu doar şoferii gălăţeni cad tot mai des în păcatul celor câteva pahare, fenomenul fiind constatat la nivelul întregii ţări. Aproape 400 de conducători auto au fost prinşi în cele trei zile pe şoselele României şofând în stare de ebrietate. 170 dintre aceştia erau atât de băuţi încât s-au ales cu dosare penale, restul fiind "recompensaţi" cu amenzi. Peste 3.400 de şoferi s-au ales cu sancţiuni pentru că au depăşit limitele de viteză.

"Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 667 de permise de conducere, dintre care 230 pentru consum de alcool şi 276 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au retras 276 de certificate de înmatriculare auto", se mai arată în documentul oficial al Poliţiei Române.

Citit 1714 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.