Câini şi pisici otrăviţi

Câini şi pisici otrăviţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi gălăţeni care locuiesc sau lucrează în Ţiglina I, zona blocurilor A1-A2, ne-au semnalat un fapt pe cât de trist, pe atât de alarmant: cineva otrăveşte animalele comunitare. Până acum au fost ucişi cu bestialitate nu mai puţin de 20-30 de câini şi pisici.

O doamnă care lucrează la una dintre agenţiile imobiliare din zonă ne-a povestit că această acţiune durează de două-trei săptămâni. E greu de spus care este substanţa folosită. Animalele au fost descoperite zbătându-se în chinuri cumplite, cu spume la gură.

Există bănuieli că în bidoanele tăiate, umplute cu apă puse special pentru a astâmpăra setea animalelor s-a pus şi otravă. Mai grav este că pot muri otrăvite şi animalele care au stăpân, şi care se plimbă prin zonă. Şi copii care se joacă în zonă se pot otrăvi accidental dacă vin în contact cu obiectele atinse de otravă.

Chinuri teribile

„Au dispărut până acum o mulţime de căţei! Nu făceau nimănui niciun rău, fiind hrăniţi de către locatari. Bine, să spunem că un câine poate muşca pe cineva, sau latră şi deranjează. Dar ce rău făceau pisicile? O mulţime de pisici au fost otrăvite până cum”.

„Cel care acţionează foloseşte o substanţă de culoare albicioasă. Animalele care au ingerat substanţa au trecut prin chinuri teribile: le-au lăcrimat ochii, apoi, le curgeau bale din gură, se clătinau pe picioare, şi în final se prăvăleau la pământ cu spume la bot”, ne-a povestit una dintre iubitoarele de animale.

Pisoiul n-a putut fi salvat

Cele mai multe date le-am primit de la dna Patriche, vânzătoarea de la pet-shop-ul din Ţiglina1. „Clienţii, când cumpără mâncare pentru propriile animale, iau câte ceva şi pentru căţeii şi pisicile de pe stradă. De câteva săptămâni încoace se plâng că le-au dispărut animalele. Pe unele le-au găsit otrăvite şi au încercat să le salveze. Sâmbătă am găsit şi eu un pui de pisică otrăvit. Am încercat să-l fac să vomite otrava, dându-i apă cu sare. Din păcate nu l-am putut salva”.

„Este groaznic ce se întâmplă. Pisicile chiar erau folositoare, mai prindeau din şoarecii care mişună prin cartier. Acum, dacă au fost omorâte, şoarecii şi şobolanii or să zburde în voie. Persoana care îi omoară acţionează fără să fie văzută. Există unele bănuieli, dar dacă nu e nimeni prins în flagrant, nu poţi să faci acuzaţii”, ne-a declarat femeia, îngrijorată.

La picioarele ei, un puiuţ de câine cam cât o palmă de om ne priveşte cu atenţie. Căţelul s-a pripăşit în magazin. Ar avea nevoie de un stăpân, dar deocamdată nimeni nu s-a oferit să-l ia. E jucăuş şi alintat. Când l-a găsit inimoasa vânzătoare, căţelul avea mai mulţi purici decât fire de blană. Acum e deparazitat, bine hrănit  şi speră că un om cu suflet bun îl va lua, într-o zi, acasă.

Aşteptăm cu interes ca organele abilitate să se sesizeze în privinţa căţeilor şi pisicilor care au fost otrăviţi în Ţiglina 1.

Comentariu foto: Vânzătoarea de la Pet-shop a încercat să salveze un pisoi otrăvit

Citit 1595 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.