Gălăţenii se pot scălda liniştiţi

Gălăţenii se pot scălda liniştiţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi, calendaristic, am trecut de luna lui cuptor, meteorologii ne avertizează că luna august va fi una călduroasă. Aşa că ne-am interesat unde pot gălăţenii să se răcorească, făcând baie la bazin, de la şefa serviciului prevenţie din cadrul Direcţiei de Medicină Preventivă Galati, dr. Elena Vrabie.

Vestea bună este că toate bazinele de înot din municipiul şi judeţul Galaţi sunt propice îmbăierii. Vestea proastă este că toate locurile de scăldat din bazinele naturale – Lacul Vânători, Lacul Brateş şi zonele de baie de la Dunăre, Prut sau Siret, nu sunt autorizate deoarece nu întrunesc normele legale – plajă amenajată, geamaduri etc.

Potrivit declaraţiilor dr. Elena Vrabie,  toate bazinele, atât cele artificiale (ştranduri, piscine), cât şi cele naturale (lacuri, cursuri de apă) sunt în regulă din punct de vedere sanitar, neînregistrându-se depăşiri ale normelor în vigoare.

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi recoltează de două ori pe săptămână probe, de la patru locaţii de ştranduri, din care una de stat, Plaja Dunărea şi trei private – cluburile Viva, Voinţa şi cel din Bariera Traian. „Avem o colaborarea bună cu cei cu piscine, apa este curată, nu sunt germeni, situaţia este bună”, ne-a declarat dr. Elena Vrabie. 

Totodată, inspectorii prelevează probe o dată la două săptămâni şi din bazinele naturale, respectiv, de la obiectivele de agrement Lacul Vânători şi Plaja Brateş, dar şi din Dunăre, Siret şi Prut, acolo unde se adună peste 150 de persoane la îmbăiere. Nici  aici nu s-au înregistrat depăşiri ale normelor stabilite prin lege, ne-a mai spus reprezentanta DSP.

Cât priveşte plaja de peste Dunăre, de la Cocuţa (unde merg sute de gălăţeni, mai ales în weekend), aici nu putem şti dacă apa este în regulă sau nu, deoarece DSP Galaţi nu are zona în jurisdicţie.

Citit 1664 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.