Două noi cazuri de GRIPĂ au fost înregistrate la Galaţi

Două noi cazuri de GRIPĂ au fost înregistrate la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a continuat monitorizarea cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii. Astfel, în săptămâna precedentă, au fost înregistrate 2.147 de cazuri de viroze respiratorii. 114 persoane diagnosticate cu viroze respiratorii au necesitat internarea în spital. Cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea cuprinsă între cinci şi 14 ani, aici fiind raportate 544 cazuri. Alte 511 cazuri au fost diagnosticate la copii cu vârste cuprinse între doi şi patru ani.

De asemenea, săptămâna trecută au fost raportate şi 424 de persoane diagnosticate cu pneumonii, 142 dintre ele fiind internate. Copii cu vârste între zero şi un an au fost cei mai afectaţi, fiind înregistrate 121 de cazuri, 39 dintre ele necesitând internarea, dar şi cei cu vârste cuprinse între doi şi patru ani, la această categorie de vârstă fiind înregistrate 108 de cazuri, dintre care 29 fiind internaţi în spital.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, în perioada monitorizată s-au înregistrat şi două cazuri noi de gripă. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, diagnosticată cu virusul AH3, dar şi de un bărbat de 60 de ani, diagnosticat cu virusul A.

În acest moment, la medici de familie mai sunt 947 de doze de vaccin antigripal, 15.853 de doze fiind deja administrate populaţiei.

Citit 2588 ori Ultima modificare Vineri, 13 Ianuarie 2017 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.