Regina şi cârnaţii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marocanii îi detronează pe români: Marocanii conduc într-un clasament al imigranţilor din Spania care deţin certificat de înregistrare sau carte de reşedinţă, detronându-i pe români. Potrivit ultimului recensamânt oficial, din 2008, în Spania se aflau şi lucrau 728.967 de români, în timp ce numărul marocanilor se ridică la 644.688. Dar marocanii cu actele în regulă sunt mai mulţi ca românii.

* Regina Marii Britanii s-a abonat la cârnaţii din Bucovina: Membrii Casei Regale a Marii Britanii şi alte personalităţi internaţionale au pe masă produse tradiţionale româneşti, 100% naturale, fără conservanţi şi aditivi alimentari, preparate de un afacerist din comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava. Ion Baciu deţine "La Baciu - Produse tradiţionale din Bucovina" şi a intrat în afaceri în urma cu 12 ani. Preparatele din carne sunt făcute după nişte reţete moştenite de bucovinean de la Moş Toader, unchiul lui Ion Taran Baciu, mare meşter măcelar. Expoziţiile culinare de la Bucureşti i-au deschis calea spre străinatate şi în 2008, împreună cu familia a fost invitat în Marea Britanie, să-i înveţe pe micii producători britanici să prepare carnea afumată.

Bunătăţile preparate acolo au fost gustate şi de membrii Casei Regale, care se bucură acum de produsele tradiţionale româneşti, preparate de producătorii britanici care au urmat lecţiile date de familia Baciu.

* Românul păcălit în Marea Britanie: George D. a fost înşelat de un agent britanic, căruia i-a mai şi plătit ca să-i găsească de muncă. „ Am fost trimis să muncesc în UK de către un agent din Constanţa pentru funcţia de ospătar. Mi-a zis că trebuie să-mi plătesc biletul de avion, comisionul agentului din România - 200 euro şi comisionul englezului -200 lire sterline”, povesteşte păţitul. Cât l-a costat „aventura” din care s-a reîntors falit, e o poveste lungă.  Agentul din UK se numeşte Simon Bates, ca să ştie cei ce s-ar putea întâlni cu el.  

* Întâlnire de vară: Românii din Londra sunt invitaţi să ia parte sâmbăta asta, începând cu ora 15:00, la Regents Park din capitala engleză, la întâlnirea de vară a portalului romani.co.uk.

* Casa Romania din Catalunia: Asociaţia românească Casa Romania din Catalunia, Spania, şi-a prezentat recent programul de activităţi pe luna august. Sâmbătă, de exemplu, în Mollet del Valles, va avea loc turneul de fotbal Casa Romania, în care va juca echipa FC Transilvania şi formaţii sud-americane.

Citit 1017 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.