Calea ferată nu mai ajunge prea des la FIER VECHI

Calea ferată nu mai ajunge prea des la FIER VECHI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform statisticilor oficiale ale Poliţiei Române, anul trecut s-au înregistrat mai puţine furturi din infrastructura căilor ferate. Hoţii au stat mai puţin cu ochii şi pe bagajele călătorilor, una dintre cauzele invocate de autorităţi fiind intensificarea controalelor şi a acţiunilor preventive.

Hoţii şi tâlharii care loveau cu predilecţie în zona căilor ferate, în staţii şi în trenuri, au făcut un mare pas înapoi în 2016, potrivit datelor oficiale făcute publice de Direcţia Poliţiei Transporturi, care raportează pe anul recent încheiat o situaţie defavorabilă infractorilor şi care ar trebui să mărească ideea de siguranţă. Dacă în alţi ani autorităţile se plângeau de desele atacuri comise mai cu seamă la infrastructura feroviară, care nu odată au pus în pericol siguranţa circulaţiei trenurilor, ultimele 12 luni arată ceva mai bine: hoţii ori au avut mai puţin succes în a da lovituri, ori sustragerea de componente s-a dovedit în cele din urmă şi dificilă şi prea puţin profitabilă. Ar mai fi desele acţiuni preventive, 2.752 în domeniul feroviar, în cadrul cărora au fost patrulate nu mai puţin de 80.000 de trenuri. Rezultatul, scăderea cu peste 25 la sută a furturilor.

„Ca urmare a acţiunilor desfăşurate, dar şi a activităţilor preventive, numărul infracţiunilor sesizate în domeniul transporturilor a scăzut anul trecut faţă de anul 2015 cu peste 17 la sută. Astfel, numărul total de furturi sesizate, precum furturi din vagoane, de componente de la vagoane, de componente de la infrastructura de transport, de bagaje de la călători, a scăzut cu peste 30 la sută. Totodată, numărul infracţiunilor de tâlhărie sesizate a scăzut cu aproape 10 la sută”, se precizează în comunicatul Direcţiei Poliţiei Transporturi.

În paralel cu descurajarea infractorilor de pe căile ferate, un obiectiv major l-a constituit depistarea călătorilor care foloseau transportul cu trenul fără a plăti bilet. În cele peste 800 de acţiuni întreprinse cu reprezentanţii companiilor de transport, a reieşit că „blatul” pe tren este sport naţional, peste 73.000 de persoane fiind depistate în această situaţie.

Citit 2834 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2017 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.