Altfel de 24 ianuarie. HORA UNIRII dansată în CAIAC pe Dunăre
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Altfel de 24 ianuarie. HORA UNIRII dansată în CAIAC pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ziua Unirii sărbătorită într-un mod inedit la Galaţi. Cinci pasionaţi de sporturi nautice s-au decis să iasă cu caiacul pe Dunăre pentru a marca sărbătoarea.

„Ziua Unirii pe apă, la Galaţi, unde, cred eu, toate evenimentele ar trebui să le sărbătorim pe apă pentru că ne-a dat Dumnezeu o Dunăre fantastică şi ar trebui să ne bucurăm mai mult de ea decât o facem în general. Vom face o plimbare pe Dunăre, până unde se poate circula, în zona Palatului Navigaţiei, alaltăieri era blocat acolo şi nu puteam merge mai departe din cauza gheţii. Două-trei ore vom sta pe apă şi vom sărbători Ziua Unirii. Spargem gheaţa de Ziua Unirii şi poate vor circula şi bac-urile începând de azi”, a glumit Valentin Tudose, unul dintre participanţii la eveniment.

Pentru că un astfel de moment merită marcat cum se cuvine, unul dintre participanţi chiar şi-a transformat caiacul în sanie şi s-a lansat la apă din vârful dealului de la Plaja Dunărea. „Este un fel de „La mulţi ani!” de Ziua Unirii şi sperăm să fim cât mai uniţi. Important este pentru copii, să adunăm cât mai mulţi copii şi să îi scoatem la mişcare. Este mai frumos să te lansezi la apă pe zăpadă, ca pe tobogan. Derdeluşul este făcut, am mai coborât o dată acum două zile, este ceva normal pentru noi”, ne-a explicat Valerică Rîmbu înainte de a se da cu caiacul pe derdeluş.

Lansarea a fost încununată de succes, aşa că toate cele cinci caiace au ajuns pe apă. Şi, cum de Ziua Unirii se dansează şi se cântă, pasionaţii de caiac nu au vrut să se lase nici ei mai prejos şi au încins o horă pe apă. După ce au cântat câteva versuri şi au urat tururor „La mulţi ani!”, cei cinci gălăţeni s-au pus pe vâslit şi au plecat în plimbare pe Dunăre.

Citit 1523 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2017 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.