Un bărbat şi-a PIERDUT VIAȚA într-un INCENDIU
Foto: Sursa foto: Arhiva ISU

Un bărbat şi-a PIERDUT VIAȚA într-un INCENDIU
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Săptămâna a debutat în forţă pentru pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Şi asta din cauza a două incendii care s-au produs la locuinţe private din judeţul Galaţi. Ambele incendii au avut drept cauză coşurile de fum necurăţate sau neprotejate corespunzător.

Prima intervenţie a fost solicitată luni seară, în jurul orei 23,50, în localitatea Valea Mărului. Pompierii militari au fost anunţaţi prin Numărul Unic de Urgenţă 112 despre faptul că a izbucnit un incendiu la o gospodărie din localitatea Valea Mărului, sat Mândreşti. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipajele Gărzii de pompieri Tecuci, care au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la mare parte a locuinţei şi la acoperiş.

„Au ars 160 metri pătraţi de acoperiş de asterială cu scândură cu căpriori de lemn şi învelitoare din tablă zincată, materiale textile, un şifonier şi un pat. S-au degradat de asemenea pereţii de lut ai locuinţei”, ne-a explicat lt. col. Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La faţa locului a fost chemat şi un echipaj al ambulanţei pentru că nu se ştia dacă proprietarul imobilului se afla sau nu în clădire. Din păcate, după localizarea incendiului, moment în care pompieri au putut pătrunde în locuinţă, într-una dintre camere a fost descoperit şi trupul proprietarului. Medicii de pe ambulanţă însă nu au mai putut face nimic pentru victimă, un bărbat în vârstă de 47 de ani, trupul său fiind carbonizat.  „Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum amplasat sau neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile ale acoperişului”, a adăugat Eugen Chiriţă.

Acoperiş distrus la Buciumeni

Tot echipajele Secţiei de pompieri Tecuci au intervenit şi în localitatea Buciumeni, unde izbucnise un alt incendiu la o locuinţă. La locul evenimentului s-a deplasat două echipaje, incendiul fiind lichidat în totalitate după aproximativ trei ore. „Aici a ars o parte din acoperiş din asterială de scândură cu învelitoare din şindrilă şi folie din carton bituminat, cu grinzi de lemn. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum amplasat sau neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile ale acoperişului”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Citit 1526 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2017 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.