Două case lăsate fără acoperiş de o aerotermă defectă

Două case lăsate fără acoperiş de o aerotermă defectă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pompierii gălăţeni au intervenit, miercuri dimineaţă, la ora 3,40, la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case de pe strada Muzicii. Ajunşi la faţa locului, salvatorii au constatat că flăcările se extinseseră deja şi la acoperişul celui de-al doilea imobil, existând pericolul să ajungă şi la o a treia casă, aflată în vecinătate.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar intervenţia promptă a făcut ca incendiul să fie lichidat înainte ca flăcările să se extindă la cel de-al treilea imobil.
Flăcările au mistuit aproximativ 300 de metri pătraţi de acoperiş. De asemenea, 150 de metri pătraţi din cele două case au fost deterioraţi. Pagubele se ridică la circa 40.000 de lei.
La faţa locului au intervenit cinci autospeciale de apă şi spumă, dar şi un echipaj SMURD.
Din primele cercetări a reieşit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unei aeroterme defecte, care era folosită pentru încălzire.

Citit 2365 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2017 16:12

1 comentariu

 • postat de Aerotermele sunt bune, dar trebuie curățate de praf, se comportă, în timp, ca aspiratoarele și blochează ventilația..
  Joi, 16 Februarie 2017 00:35
  213.233.101.***
  Aerotermele cu suflantă, pe ventilatoare, trebuie din când în când, curățate de praf sau cel puțin aspirate, pentru că ventilatoarele se blochează din cauza prafului și astfel se încing, în lipsa ventilației și iau foc. Normal, au protecție la supraîncălzire, dar mai dau erori. Deci curățați ventilatorul și nu blocați găurile de absorbție-evacuare, și așa iau foc.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.