Galaţiul devine pol regional de dezvoltare, pentru o zi | Cum vor autorităţile să atragă INVESTITORI
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Galaţiul devine pol regional de dezvoltare, pentru o zi | Cum vor autorităţile să atragă INVESTITORI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Şefi de misiuni economice, reprezentanţi ai unor ambasade, consulul general al Turciei la Constanţa, secretari de stat, oameni de afaceri, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din Buzău, Vrancea, Brăila şi Tulcea vor fi prezenţi, mâine, la Galaţi, la cel mai important eveniment de după Revoluţie dedicat mediului de afaceri de la malul Dunării.

Este vorba despre Conferinţa „Invest in Romania”, organizată de Consiliul Judeţean, Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi şi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, care va fi găzduită de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, începând cu ora 9,30. Un eveniment de o importanţă nu doar locală, ci şi regională, care îşi propune să promoveze potenţialul economic al Galaţiului şi să atragă investitori în judeţul nostru.

„Evenimentul este organizat pentru a sprijini clar şi precis ceea ce înseamnă dezvoltarea economică a judeţului Galaţi şi dezvoltarea mediului de afaceri”, a punctat Marian Filimon, preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi, care a arătat că o conferinţă de o asemenea anvergură, organizată în parteneriat cu autorităţile locale, nu a mai existat.

„Mediul de afaceri, fără o administraţie locală serioasă, nu se poate dezvolta, cum nici administraţia locală nu poate fără un mediu de afaceri sănătos”, a subliniat la rândul său şi preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Patru ore de dezbateri şi promovare

Conferinţa „Invest in Romania” va dura aproximativ patru ore, conform programului anunţat de reprezentanţii patronatelor şi ai CJ Galaţi. După înregistrarea participanţilor (9,30 – 10,00), lucrările conferinţei vor începe la ora 10,00, cu discursuri introductive ale autorităţilor locale, ai reprezentanţilor patronatelor şi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri. De la ora 11,00, vor fi abordate teme precum oportunităţile de dezvoltare locală, oportunităţi de finanţare a activităţii mediului public şi a celui privat, iar de la ora 12,30 vor fi prezentate oportunităţile de ţară, cele de dezvoltare a operaţiunilor de import-export, vor fi oferite exemple de bune practici şi elemente de diplomaţie economică.

Un alt eveniment de o importanţă majoră va fi organizat, în luna mai, de către Consiliul Judeţean şi patronate, când, potrivit lui Marian Filimon, „vom aduce Bruxelles la noi acasă”. Şeful CJ, Costel Fotea, a precizat că atunci vor sosi la Galaţi mai mulţi reprezentanţi ai Parlamentului European.

Citit 5131 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2017 18:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.