UPDATE - SCANDAL în UPU Galați. Un bărbat a spart un geam și a amenințat cu moartea cadrele medicale

UPDATE - SCANDAL în UPU Galați. Un bărbat a spart un geam și a amenințat cu moartea cadrele medicale
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Scandal, miercuri seară, în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Galaţi. Un bărbat în vârstă de 41 de ani, a spart un geam de la camera de triaj şi a ameninţat pe toată lumea cu moartea.

Gălăţeanul era foarte supărat că a sunat la ambulanţă, solicitând un echipaj pentru soţia sa, care acuza dureri de cap, dar din dispecerat i s-a spus că nu există o autospecială liberă. Nervos, bărbatul şi-a dus singur soţia la UPU, ajutat de un cunoscut. Ajuns aici, fără să adreseze vreun cuvânt cadrelor medicale, gălăţeanul a dat cu pumnul într-un geam, pe care l-a spart, iar apoi a adresat cuvinte jignitoare şi ameninţări cu moartea agentului de pază şi cadrelor medicale. Atât angajaţii spitalului, cât şi pacienţii au tras o sperietură groaznică. “Monitorizam o pacientă şi am văzut că doi bărbaţi susţin o femeie. M-am îndreptat spre uşă, pentru a o pofti pe doamnă înăuntru, dar domnul a lovit geamul cu pumnul şi toate cioburile au zburat spre mine”, ne-a explicat Nicoleta Cristea, asistentă la UPU.

“Ne-a spus să o facem bine pe femeie că ne omoară pe toţi. Noi venim la serviciu ca să salvăm vieţi, nu ca să fim ameninţaţi. Dacă fiecare pacient sau aparţinător ar proceda la fel, probabil că am ajunge la nebuni”, ne-a explicat dr. Angel Trifan, şeful UPU-SMURD Galaţi.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar femeia a fost consultată de medici şi lăsată să plece acasă, neavând nevoie de internare.

Supărările bărbatului, despre care martorii din UPU susţineau că era sub influenţa băuturilor alcoolice, se îndreptau spre ambulanţă, aşa că directorul Serviciului a clarificat situaţia. “A fost vorba despre o pacientă, în vârstă de 40 de ani, care solicita transportul la spital acuzând dureri de cap, ameţeli, frisoane şi vărsături. Dispecerul a precizat că nu era niciun echipaj disponibil şi i-a solicitat doamnei să găsească sprijin pentru a ajunge pe cont propriu la spital, mai ales că locuieşte la aproximativ 100 de metri distanţă de unitatea medicală. Echipajele noastre erau ocupate, pentru că au fost multe apeluri, dar şi datorită faptului că facem transport, la o firmă privată, pentru pacienţii din UPU, care au nevoie de computer tomograf, cel din spital fiind stricat. Noi ne confruntăm şi cu un deficit de 30 la sută în ceea ce priveşte dotările şi depindem de buget şi de suplimentarea posturilor, care se fac la nivel naţional”, ne-a declarat medicul Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi, care a precizat că va face şi o anchetă internă.  

Scandalul din UPU a fost, până la urmă, aplanat de jandarmi, care l-au şi amendat pe bărbat cu 1.000 de lei. Ieri dimineaţă, bărbatul a revenit în spital şi a adus şi un geam pentru a-l înlocui pe cel spart. Cu toate acestea, el nu va scăpa de dosarul penal întocmit pe numele său pentru distrugere şi tulburarea liniştii publice.


Scandal în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați în seara de miercuri 15 martie. Un bărbat a spart un geam de la camera de triaj și a amenințat pe toată lumea cu moartea.

Se pare că bărbatul era supărat că a fost nevoit să o aducă singur pe soția sa, care acuza dureri de cap, la spital, susținând că a sunat la ambulanță degeaba.

Înainte să spargă geamul camerei în care se aflau mai multe asitente, dar și un pacient, bărbatul a adresat injurii la adresa tuturor angajaților din UPU și i-a amenințat pe aceștia cu moartea.

Agentul de pază a fost și el vizat, acesta solicitând ajutorul colegilor, care au și sunat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj al jandarmeriei, care au aplanat conflictul și l-au sancționat contravențional pe bărbat cu o amendă de 1.000 de lei.

Citit 17934 ori Ultima modificare Vineri, 17 Martie 2017 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.