Direcţia 5 şi Sarmalele Reci, în concert

Direcţia 5 şi Sarmalele Reci, în concert
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeni de toate vârstele s-au adunat, sâmbătă seara, în piaţeta din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor ca să afle mai multe despre ecologie şi reciclare, dar şi ca să se bucure de concertele trupelor Sarmalele Reci şi Direcţia 5.

Evenimentul, care a durat aproape trei ore, a fost prilejuit de vizita la Galaţi a caravanei Mişcării pentru Reciclare – primul proiect naţional pentru educarea  publicului larg în privinţa reciclării materialelor de toate tipurile.

Ritm şi ecologie

Seara s-a aprins imediat după ora 19, când reprezentanţii celebrei trupe Drum Cafe i-au ajutat cei prezenţi să descopere frumuseţea ritmului. Unii dintre participanţi au primit tobe în care să bată cu putere – aşa cum se întâmplă peste tot în lume la reprezentaţiile trupei – iar alţii au ţinut ritmul cu pet-uri în care zornăiau pietre. Au încercat să dovedească, în acest fel, că până şi obiectelor pe care le aruncăm, nonşalanţi, pe stradă, le putem găsi o utilitate.

Printre sfaturi şi îndemnuri la reciclare, a urcat pe scenă Trupa Sarmalele Reci, care i-a încântat pe fani cu cântece cunoscute, cum ar fi „Maniac”, „Prostia la putere” şi bineînţeles „Un şpriţ de vară”.

Încă un discurs scurt pe teme de reciclare din partea prezentatorului, iar scena şi atenţia publicului au fost acaparate de Direcţia 5 (foto), care a venit în faţa  gălăţenilor cu un recital la fel de reuşit ca întotdeauna,  prelungit până târziu, în noapte. A cântat şi publicul, mai ales la refrenurile pieselor cunoscute – „Dacă ai şti”, „Am nevoie de tine” etc. 

În faţa Casei de Cultură a Sindicatelor a fost amenajat şi un cort destinat activităţilor creative, educative şi de reciclare. Organizatorii au dorit ca prin intermediul evenimentului să le transmită gălăţenilor un mesaj de responsabilizare privind reciclarea deşeurilor,  într-o manieră cât mai agreabilă.

Caravana Mişcării pentru Reciclare va mai vizita, în următoarele patru luni, alte 11 oraşe din ţară. 

Foto: Ana Beliu

Citit 1103 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.