Trenul, soluţia finală pentru oamenii vulnerabili. Câţi gălăţeni au MURIT pe cala ferată

Trenul, soluţia finală pentru oamenii vulnerabili. Câţi gălăţeni au MURIT pe cala ferată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

16 oameni au murit pe căile ferate din Galaţi şi zonele adiacente, în ultimele opt luni, opt dintre ei alegând de bună voie întâlnirea cu trenul ca modalitate de a părăsi această lume. Sărăcia, creditele bancare sau certurile cu părinţii au fost factorii cel mai des întâlniţi în cercetarea circumstanţelor tragediilor feroviare.

Opt luni, opt persoane, de la cele mai tinere la cele care ar fi trebuit să îşi mănânce liniştite pensia. Este bilanţul tragediilor scrise pe căile ferate din zona Galaţiului şi a judeţelor adiacente, respectiv Brăila, Vrancea şi Buzău, în perioada iulie 2016 - martie 2017.

Încheierea socotelilor cu viaţa în acest mod violent s-a dovedit a fi o alegere atât a celor care au avut probleme relaţionale, cât şi a celor apăsaţi de diverse probleme sociale, de genul creditelor bancare, alcoolismului sau sărăciei. Dacă la noi un singur deces, al unui adolescent, ar fi fost determinat de neînţelegeri cu părinţii, prin alte părţi locomotivele au pus capăt vieţilor de mult mai multe ori. Patru buzoieni, doi vrânceni şi un brăilean s-au sinucis în această manieră, în perioada menţionată.

"Cauzele determinante în aceste situaţii, stabilite de noi cu certitudine ca suiciduri, au fost, la Buzău, probleme psihice şi cauze sociale, la Vrancea, afecţiuni psihice şi credite bancare, în timp ce la Brăila putem vorbi de afecţiuni dublate de consumul de alcool", ne-a explicat cms. şef Ştefan Constandache, şef împuternicit al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi (SRPT) Galaţi.

Pe categorii sociale, tabloul persoanelor care şi-au încheiat socotelile cu viaţa în această manieră cuprinde persoane fără ocupaţie, elevi, pensionari, dar şi câţiva salariaţi.

Atenţie la neatenţie!

Este avertismentul pe care poliţiştii îl adresează tuturor persoanelor care ajung, din diverse motive în preajma căilor ferate şi asta deoarece cealaltă "jumătate" a deceselor în accidente feroviare este formată din oameni care au murit din ignoranţă, fiind loviţi de tren pentru că nu şi-au luat măsuri de precauţie. "În fiecare judeţ din aria de competenţă, am avut până acum câte două decese pe fondul neatenţiei. Le atragem atenţia oamenilor care staţionează pe peroane, în apropierea căilor ferate sau traversează o linie de tren să fie prudenţi, pentru a evita tragediile", conchide cms. şef Ştefan Constandache.

Dintre cele 16 persoane decedate în accidente feroviare, 11 aveau vârsta de peste 50 de ani.

Citit 1401 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2017 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.