Sindicatul CALORGAL cere amânarea deciziei pe TERMOFICARE

Sindicatul CALORGAL cere amânarea deciziei pe TERMOFICARE
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cu doar două zile înainte de şedinţa extraordinară a Consiliului Local - CLICK AICI PENTRU DETALII, în care aleşii trebuie să ia o decizie fermă cu privire la sistemul centralizat de termoficare, sindicatul de la Calorgal solicită Consiliului să amâne hotărârea.

Într-un memoriu transmis Guvernului, comisarului european Corina Creţu, europarlamentarului Dan Nica, autorităţilor locale şi câtorva organizaţii sindicale, liderul de sindicat Cristinel Ciubotariu cere „constituirea unei echipe comune de lucru Guvern - Primăria Galaţi pentru a se analiza toate variantele posibile. O astfel de echipă cu specialişti şi responsabili implicaţi ar putea stabili 1) soluţii eficiente pentru gestionarea unui sistem public de termoficare cu un parcurs realist sau 2) închiderea sistemului cu pregătirea tuturor măsurilor necesare astfel încât să fie realizate obligaţiile guvernamentale şi ale administraţiei locale şi respectate normele comunitare faţă de cetăţeni”.

În memoriu, sindicaliştii pledează pentru menţinerea în funcţiune a sistemului, susţinând, printre altele, că „distrugerea termoficării înseamnă condamnarea la o viaţă în frig şi mizerie” şi solicită ca, în cazul închiderii acestuia, să fie acordate plăţi compensatorii celor 527 de angajaţi ai Calorgal şi 345 de salariaţi ai CET.

Primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că decizia Consiliului Local nu va fi amânată, întrucât „o dată pentru totdeauna trebuie luată o hotărâre clară”.

Citit 2527 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2017 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.