Ce trebuie să facem dacă nu vrem ca "iepuraşul" să ne aducă coşmaruri de Paşte

Ce trebuie să facem dacă nu vrem ca "iepuraşul" să ne aducă coşmaruri de Paşte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grija faţă de locuinţă dacă suntem plecaţi în vacanţă, faţă de bunurile personale, dacă suntem la cumpărături, la picnic sau la Slujba de Înviere şi o conduită responsabilă în trafic sunt regulile de aur pe care trebuie să le respectăm, dacă nu vrem să avem necazuri de Paşte.

Sărbătorile Pascale vin nu doar cu ouă roşii, lumină şi prilej de petreceri, ci pot constitui şi prilejuri excelente de care infractorii profită ca să fire, să agreseze sau să tulbure ordinea publică. Euforia sărbătorilor nu trebuie să ne lase fără simţul raţiunii, ne avertizează poliţiştii şi jandarmii, care în perioada imediat următoare îşi vor intensifica eforturile ca să prevină şi, la nevoie, să intervină de urgenţă în cazul în care răufăcătorii îşi pun planurile malefice în aplicare. De aceea, dacă plecăm de Paşte de acasă, trebuie să încuiem bine uşile şi ferestrele, să nu spunem tuturor că vom fi plecaţi mai multe zile şi să fim prudenţi la volan, eliminând, pe cât posibil, factorii care ne pot provoca neplăceri în traficul care se preconizează a fi aglomerat. La cumpărături, e bine să avem grijă la portofele şi să nu ne încredem în oricine ne oferă "chilipiruri" sau bunuri, în special alimente, a căror calitate şi provenienţă ni se par dubioase. Bijuteriile şi telefoanele trebuie să fie ţinute, pe cât posibil, cât mai ascunse, mai ales la slujba de Înviere, iar la întoarcerea de la biserica de unde am luat lumină e bine să evităm deplasarea singuri şi prin locuri întunecate. La intrarea în bloc suntem sfătuiţi să ne uităm cu atenţie, dacă în peisaj nu apar cumva persoane străine sau cu aspect dubios.

Dacă "arde", sunaţi la 112!

Oricât ar fi prudenţa de mare, riscurile tot rămân prezente în condiţii de aglomerări de persoane, aşa că poliţiştii şi jandarmii vor fi prezenţi la datorie în noaptea de Înviere, dar şi în locurile de agrement, unde se preconizează că se vor încinge grătarele în cele trei zile de Paşte. 120 de jandarmi, de la Galaţi şi de la Gruparea Mobilă de la Bacău vor fi în mijlocul oamenilor la Catedrala Arhiepiscopală Galaţi, la Catedrala din Tecuci şi la alte patru biserici din municipiu, precum şi la mânăstirile Gologanu, Tudor Vladimirescu şi Buciumeni. Pentru cei care vor ieşi la iarbă verde, avertismentul este unul clar. "Recomandăm respectarea prevederilor Legii 54 din 2012, cetăţenii având obligaţia să aprindă focul doar în locurile special amenajate, să respecte orarul, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat. Încălcarea oricăror prevederi ale prezentei legi vor atrage sancţiuni cu amendă cuprinsă între 100 şi 5.000 lei", precizează slt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi. În cazul în care liniştea este tulburată în vreun fel, apelul la 112 rămâne singura şi cea mai eficientă soluţie pentru rezolvarea problemei.

Citit 1712 ori Ultima modificare Joi, 13 Aprilie 2017 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.