Goana după recruţi la JANDARMERIE. Peste 500 de locuri sunt puse la bătaie în şcoli

Goana după recruţi la JANDARMERIE. Peste 500 de locuri sunt puse la bătaie în şcoli
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jandarmeria Română are nevoie de oameni şi, pentru a-şi asigura fluxul de cadre pe următorii, ani vine cu o ofertă bogată de şcolarizare, destinată absolvenţilor de liceu cu o bună conduită şi care sunt apţi medical şi psihologic să facă faţă unei cariere militare.

Tinerii care vor să îmbrăţişeze cariera militară au, în acest an, o oportunitate greu de ratat la Jandarmerie, armă care va pune la bătaie peste 520 de locuri în instituţiile specializate în formarea viitoarelor cadre.

Mai mult de jumătate din locurile oferite pentru pregătirea viitorilor ofiţeri şi subofiţeri sunt la şcolile de la Drăgăşani şi Fălticeni, peste 350 de tineri având posibilitatea ca, peste doi ani, să devină subofiţeri în Jandarmeria Română.

În ceea ce priveşte instituiţiile de învăţământ superior, destinare formării viitorilor ofiţeri, Academia de Poliţie vine cu 60 de locuri, Universitatea Naţională de Apărare cu două locuri, iar Academia Forţelor Terestre de la Sibiu le oferă jandarmilor 22 de locuri. Academia Tehnică Militară de la Bucureşti are în acest an 38 de locuri disponibile, în timp ce Institutul Medico-Militar pune la bătaie cinci locuri pentru viitorii medici gradaţi. Pentru cei care vor să obţină o specializare în Aviaţie, există şanse la Academia Forţelor Aeriene, care oferă 12 locuri, în timp ce Academia Forţelor Navale vine cu o ofertă de patru locuri.

Pentru viitorii maiştri militari, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti scoate 12 locuri, în timp ce unitatea similară de la Constanţa oferă 14 locuri.

Candidaţii trebuie să îndeplinească, în afara condiţiilor generale de admitere în instituţiile militare, şi condiţii specifice, care ţin de vârstă, ce trebuie să fie cuprinsă între 18 şi 27 de ani, şi de înălţime. Băieţii trebuie să aibă cel puţin 1,70 m, iar fetele, 1,65 m.

Cererile de înscriere la examenele de admitere se depun la Serviciul Resurse Umane din cadrul IJJ Galaţi, până pe 26 mai, iar termenul limită de depunere a dosarelor este 19 iunie. Excepţie fac dosarele de înscriere pentru şcolile de subofiţeri de la Fălticeni şi Drăgăşani, care au ca limită de depunere data de 7 august 2017.

Relaţii suplimentare privind organizarea şi desfăşurarea concursului pot fi obţinute de la Serviciul Resurse Umane din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, de luni până vineri, între orele 8,00-16.00.

Citit 8574 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.