Braconierii - în plasa Poliţiei Transporturi

Braconierii - în plasa Poliţiei Transporturi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul anului şi până în prezent Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi a acţionat constant pentru combaterea braconajului piscicol pe fluviul Dunărea, la intervenţii participând şi inspectorii piscicoli din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

În urma acestor acţiuni au fost constatate 71 de infracţiuni (în flagrant) la regimul pescuitului, jumătate dintre acestea fiind constatate în perioada de prohibiţie - după 13 aprilie. S-au făcut 45 de dosare penale, în care sunt cercetate 59 de persoane, marea majoritate fiind clienţi vechi ai Poliţiei Transporturi Navale.

De asemenea, au fost confiscate 1.000 de metri de plase şi unelte de pescuit industrial (în valoare de peste 13.000 lei) şi 100 de kilograme de peşte din diferite specii, în valoare de peste 800 lei.

Comparând cifrele de mai sus cu aceeaşi perioadă a anului trecut, se constată o creştere semnificativă în anul 2009, fapt care impune continuarea colaborării structurilor de poliţie transporturi navale cu  A.N.P.A. şi structurile Poliţiei de Frontieră pentru descurajarea acestor infracţiuni.

Citit 1116 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.