UPDATE | Pe partea ELECTRICĂ, în judeţul Galaţi e jale
Foto: SDEE Muntenia Nord: E jale în Galaţi | Sursa foto: SMURD Galaţi

UPDATE | Pe partea ELECTRICĂ, în judeţul Galaţi e jale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Biroul de presă al SDEE Galaţi a reacţionat, în cele din urmă, trimiţând următorul comunicat de presă:

„În județul Galați, astăzi, la ora 12:00, erau nealimentate cu energie electrică 53 de localități. La aceeași oră, erau afectate în totalitate 36 de linii de medie tensiune și 4 linii parțial și fără tensiune 835 de posturi de transformare. Au fost rupți peste 100 de stâlpi de medie tensiune.

Au fost afectate și două linii de înaltă tensiune, respectiv Tudor Vladimirescu – Schela și Liești – Tudor Vladimirescu. Pe cea dea doua linie au fost rupți 11 stâlpi de înaltă tensiune.

Sunt afectate și puțurile pentru alimentarea cu apă a Municipiului Galați. Este vorba despre LEA 20 kV Liești Captare Ape Salcia, linie aflată într-o zonă cu foarte multă vegetație. În această zonă se fac eforturi foarte mari pentru realimentarea consumatorilor și a fost cerut și ajutor de specialitate pentru a se face defrișări în zonă și pentru asigurarea culoarului de exploatare!

Sucursala Galați are în acest moment 24 de echipe pe teren, care acționează pentru remedierea defecțiunilor apărute.

În ceea ce privește modul de funcționare al Call Center-ului SDEE Galați, facem precizarea că, în intervalul 20 Aprilie, ora 16:00 – 21 Aprilie, ora 09:30 a avut loc o defecțiune tehnică, serverul fiind blocat.

Intervențiile echipelor SDEE MUNTENIA NORD vor continua până la alimentarea integrală a zonelor afectate. Activitatea echipelor de intervenție este îngreunată de vântul puternic și precipitații abundente.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și asigurăm toți utilizatorii rețelei că depunem toate eforturile pentru alimentarea cu energie electrică în condiții normale, conform schemei de funcționare.

Biroul de Presă SDEE Galați, 21 Aprilie 2017”


Peste 50 de localităţi din judeţul Galaţi nu aveau, ieri la prânz, energie electrică. În multe cazuri, oamenii rămăseseă fără curent de mai bine de 12 ore.

"O foarte, foarte mare parte a judeţului Galaţi este afectată din punctul de vedere al distribuţiei energiei electrice. Sunt foarte multe localităţi fără energie, peste 50, ceea ce face ca, alături de Vrancea (în special, zona Focşani), Galaţiul să fie printre cele mai avariate judeţe care ţin de Muntenia Nord", ne-a declarat ieri, la prânz, Minodora Bute, de la Biroul de presă al societăţii de distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord. Am ales să solicităm informaţii la sediul central, din Ploieşti, al SDEE Muntenia Nord pentru că Galaţiul, pur şi simplu, nu comunică!

Iveştiul se numără printre comunele gălăţene cel mai puternic afectate de vremea mizerabilă din ultimele două zile, o mare parte a comunei nemaiavând lumină încă de joi seara, de la ora 21,00. "Numai eu am numărat peste 20 de stâlpi căzuţi la pământ", ne-a spus primarul Cornel Hamza, vineri la prânz.

"Sunt peste 60 de stâlpi puşi la pământ în tot judeţul Galaţi", ne-a confirmat reprezentanta SDEE Muntenia Nord. "S-au rupt foarte mulţi stâlpi de joasă, medie şi chiar de la liniile de 110 kV. Se lucrează la remediere, avem foarte multe echipe în teren, dar vântul bate în continuare foarte puternic şi condiţiile meteo sunt extrem de rele. Focşaniul e la fel de avariat, e jale şi acolo! Am suplimentat echipele de intervenţie, au venit echipe şi din Dâmboviţa şi Prahova, unde lucrurile s-au mai liniştit, depunem eforturi extraordinare, dar problemele sunt multe şi foarte complexe", ne-a mai spus Minodora Bute.

Reprezentanta SDEE Muntenia Nord nu a putut oferi nicio estimare a timpului în care avariile din judeţul Galaţi vor fi remediate, dar a afirmat că reparaţiile se vor face, probabil, mai întâi la reţeaua de înaltă tensiune şi apoi la cele de medie şi joasă tensiune.

Citit 31573 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.