Şcoala din Pleşa nu se mai desfiinţează

Şcoala din Pleşa nu se mai desfiinţează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Articolele publicate de „Viaţa liberă” au avut efect la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean * Nici Şcolile Dobrineşti,  Ionăşeşti şi Vişina nu se mai comasează *

În urma sesizărilor făcute de „Viaţa liberă”, elevii şcolii din Pleşa vor urma ciclul primar în şcoala lor. Inspectoratul Şcolar Judeţean a revenit asupra deciziei de comasare a şcolii din Pleşa cu şcoala din Balinteşti. Hotărârea de a  menţine şcoala primară din Pleşa este consecinţa reanalizării în Consiliul de Administraţie al ISJ a situaţiei elevilor din această unitate.

Astfel, şcoala din Balinteşti se află la 17 km faţă de satul Pleşa, efortul pe care ar trebui să îl facă elevii pentru a urma cursurile primare fiind prea mare; pe timp de iarnă, drumul de la Pleşa la Bereşti este înzăpezit, ceea ce îngreunează sau face imposibil transportul copiilor la şcoală; de asemenea, condiţiile de studiu sunt mai bune la Pleşa decât la Balinteşti, aşa cum semnalează şi părinţii elevilor în memoriul trimis la Inspectoratul Şcolar Galaţi.

În situaţia şcolii din Pleşa se mai află şi unităţile de învăţământ primar din Dobrineşti (care ar fi trebuit să se comaseze cu şcoala Nicoreşti), Ionăşeşti (care ar fi trebuit să se comaseze cu Coasta Lupei), respectiv, Vişina (ai cărei elevi ar fi trebuit să studieze la Poiana).

De asemenea, Inspectoratul Şcolar mai analizează situaţia şcolii din Ghingheşti, programată a fi comasată cu şcoala Drăguşeni.

Toate deciziile de comasare pe care le-a luat ISJ Galaţi vor fi în continuare analizate. Conducerea manifestându-şi flexibilitatea şi deschiderea faţă de reprezentanţii comunităţilor locale, în spiritul dialogului şi în speranţa găsirii celor mai bune soluţii pentru elevii din aceste şcoli.

Citit 896 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.