Consultaţii GRATUITE pentru depistarea cancerului de piele

Consultaţii GRATUITE pentru depistarea cancerului de piele
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un spital privat de dermato-venerologie, inaugurat recent în Pipera, în apropierea Bucureştiului, oferă consultaţii gratuite pentru depistarea cancerului de piele, pe baza unui contract încheiat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Persoane din toată ţara vor avea acces la screeningul realizat cu tehnologie dermatoscopică de ultimă generaţie.

Spitalul de Dermatologie-Venerologie Bioderm este prima unitate medicală particulară cu paturi, cu profil dermatologic, din judeţul Ilfov şi aparţine Grupului Bio-Medica Internaţional. Noul spital este funcţional începând cu 1 aprilie. Unitatea cuprinde o unitate modernă de dermatoscopie digitală de ultimă generaţie Foto Finder, cu ajutorul căreia cancerul de piele poate fi depistat în faze incipiente. Unitatea de dermatoscopie digitală cu lumină polarizată, cu tehnologie Crystal View, asigură un screening de cea mai bună acurateţe pentru toate tipurile de cancer de piele, inclusiv pentru cea mai agresivă formă a acestuia, melanomul.

Trimitere de la medic

Pacienţii din toată ţara vor avea acces la aceste servicii în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la un medic specialist, aflat în contract cu casa de asigurări din judeţul respectiv, în baza cardului naţional de sănătate. Serviciile medicale sunt decontate însă doar în limita fondurilor disponibile. După epuizarea fondurilor, pacienţii vor putea beneficia de servicii contra-cost sau în baza unei asigurări private de sănătate.

Incidenţa cancerului de piele este în creştere, în ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fără protecţie solară, a schimbărilor climatice şi obiceiului bronzării artificiale, la solar. Dintre cancerele de piele, melanomul este cea mai agresivă formă: 75 la sută din persoanele diagnosticate cu melanom metastatic (în stadiu avansat) îşi pierd viaţa în primul an de la diagnostic. Dacă este surprins în stadii incipiente, melanomul poate fi curabil în proporţie de 95 la sută, un rol important în prevenţie avându-l dermatoscopia - o investigaţie non-invazivă, nedureroasă, care durează câteva secunde.

Citit 5906 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2017 02:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.