De la începutul anului, AMENZI pe peste 730.000 de lei, aplicate de poliţiştii locali

De la începutul anului, AMENZI pe peste 730.000 de lei, aplicate de poliţiştii locali
Directorul Poliţiei locale Galaţi a făcut bilanţul pentru primele trei luni ale anului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Şeful Poliţiei Locale Galaţi a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, raportul de activitate pe primele trei luni ale acestui an. Conform directorului instituţiei, Petrică Hahui, în perioada menţionată au fost primite, telefonic, 606 sesizări, la care se adaugă şi circa zece sesizări scrise.

Cele mai multe dintre sesizări, 159, vizează nerespectarea legislaţiei rutiere şi tulburarea liniştii publice, 113. De asemenea, au fost 35 sesizări privind efectuarea de amenajări interioare fără autorizaţie şi 12 pentru distrugerea mobilierului urban.

"Poliţia Locală Galaţi, în trimestrul I, a sancţionat 3.815 persoane, iar valoarea amenzilor totalizează peste 730.000 de lei. Am avut şi o gamă largă de obiecte confiscate, care totalizează peste 5.800 de lei. Am desfiinţat 14 construcţii, am dispus intrarea în legalitate la 40 de imobile, am sistat lucrările de construcţii în 19 cazuri şi am suspendat activitatea în cazul a două societăţi", ne-a declarat Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Conform raportului, numărul sancţiunilor s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cele mai multe sancţiuni contravenţionale fiind la regimul ordinii publice şi la regimul rutier.

"În domeniul combaterii faptelor penale, Poliţia Locală a descoperit 63 de infracţiuni în flagrant, pe care le-a declinat către poliţia naţională, pentru cercetări. Cele mai multe au fost furturi, 14, consum, deţinere sau vânzare de etnobotanice, 19, contrabandă cu ţigări, 11, patru de efectuare construcţii fără autorizaţie şi trei de port ilegal de armă albă. Activităţile au fost destul de ample, numai la volumul de sancţiuni numărul s-a dublat. Nu este nicio fericire, unii cetăţeni ne vor blama, dar fără o aplicare exigentă a sancţiunilor nu se poate face ordine", a conchis Petrică Hahui.

Acţiunile poliţiştilor locali vor fi în continuare intense, mai ales că, de pe 1 mai, va fi demarat propiectul "Estival 2017", care presupune că oamenii legii vor patrula în toate zonele de promenadă şi de agrement din oraş.

Citit 3702 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2017 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.