Accident de muncă la Slobozia Conachi. S-a electrocutat în timp ce repara o avarie
Foto: Marius Negri

Accident de muncă la Slobozia Conachi. S-a electrocutat în timp ce repara o avarie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Accident teribil la Slobozia Conachi. Un angajat al Electrica şi-a pierdut viaţa, după ce s-a electrocutat la firele la care lucra. Se pare că bărbatul face parte dintr-o echipă din Prahova, venită în judeţul nostru pentru a-şi ajuta colegii la avariile apărute în urma intemperiilor de săptămâna trecută.
Imediat a fost solicitat ajutorul ambulanţei, cadrele medicale găsindu-l pe electrician în stop cardiorespirator. Au fost demarate manevrele de resuscitare şi s-a cerut ajutorul elicopterului SMURD. „Colegii noştri de la ambulanţă executau manevre de resuscitare de aproximativ 15 minute. Am continuat, împreună, pentru încă 30 de minute, dar fără rezultat. Am fost nevoiţi să declarăm decesul bărbatului, care lucra pe o nacelă şi s-a electrocutat. Nu a căzut de la înălţime”, ne-a explicat medicul Angel Trifan, şef UPU-SMURD Galaţi.
La faţa locului s-a deplasat imediat şi o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru a face o anchetă. „Din primele verificări, a rezultat că victima era angajată la Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Muntenia Nord, în funcţia de electrician de întreţinere şi reparaţii. Vom verifica dacă avea sau nu echipament de protecţie şi dacă firele la care lucra nu ar fi trebuit scoase de sub tensiune”, ne-a declarat Viorel Dumitru, director adjunct ITM Galaţi.
Cei de la Electrica regretă cele întâmplate şi spun că vor colabora cu autorităţile pentru a vedea ce s-a întâmplat la Slobozia Conachi. "Vom fi alături de familia colegului nostru. Oamenii sunt dotaţi cu echipamente de protecţie. Vom colabora cu autorităţile, astfel încât să stabilim circumstanţele în care s-a produs neplăcutul eveniment”, ne-a explicat Constantin Coman, director distribuţie SDEE Muntenia Nord.

Citit 28490 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2017 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.