"Curs de fantomodele" şi "Văduva veselă", la Teatrul Muzical

"Curs de fantomodele" şi "Văduva veselă", la Teatrul  Muzical
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 18,00, avem revistă la Teatrul Muzical - „Curs de fantomodele”. Regizat de actorul Paul Buţa, spectacolul muzical este montat pe „poantele” gălăţeanului Petronel Vizitiu, colaborator al fostului supliment umoristic al „Vieţii libere” - „Buzunar”. Coregrafia este realizată de Edi Stancu, un coregraf care a lucrat cu televiziuni cunoscute din România şi cu realizatori de succes precum Teo Trandafir. Scenografa îi aparţine unui artist constănţean, premiat în festivalul de comedie de la Galaţi, Lăcrămioara Dumitraşcu, cunoscută şi pentru alte decoruri grozave, la Teatrul Dramatic şi la alte teatre din ţară. Vor urca pe scenă nume apreciate: Geanina Sion, Viorica Mărăndici, Mitică Belciugan, Radu Horghidan, Izabela Oancea şi Paul Buţa. Solişti: Luminiţa Vologa, Cristina Vasopol, Mariana Pisică, Ionuţ Negrişanu, Mihail Anton. Evoluează orchestra de revistă şi baletul teatrului, dirijor Nicolae Mantu. Preţul unui bilet este de 21,60 lei, întreg, şi 10,80 lei, cu reducere.

"Văduva veselă", operă în două acte, de Franz Lehar, se va juca duminică, 30 aprilie, începând cu ora 18,00, la Teatrul Muzical "N. Leonard". Regia artistică îi aparţine lui Paolo Bosisio, iar libretul este scris de Victor Leon şi Leo Stein. Dirijor, Sorin Oancea, iar dirijor cor, Daniel Nistor. Scenografia este semnată de Veaceslav Ocunev, iar coregrafia, de Gabriela Gegea. Distribuţia e una numeroasă: Nicoleta Maier, Adrian Ionescu, Adelina Diaconu, Adrian Mărginean, Alexandru Dobre, Ionuţ Negrişanu, Dominic Cristea, Adrian Ţurcanu, Mitică  Belciugan, Isabela Oancea, Roxana Dobre, Adina Gurenciuc, Ovidiu Ghioc şi Viorel Heisu.
În veselul Paris, o petrecere de aniversare pentru conducătorul unui stat imaginar este în plină desfăşurare. Bogata văduvă Sonia este înconjurată de pretendenţi, spre disperarea Baronului Popoff, care se teme că aceasta va ruina ţara, dacă se va căsători cu un străin. Popoff reuşeşte să îl convingă pe Greav Danilo, ministrul de finanţe, să o ceară în căsătorie pe Sonia, deşi ea îl mai refuzase odată, în trecut. Dar acum Sonia este cea care îl copleşeşte cu atenţia sa pe Greav, chiar dacă pare indiferent, până când ea anunţă că s-a logodit cu un francez. Disperat, îi mărturiseşte Soniei că o iubeşte. Aşa descoperă că totul nu a fost decât o minciună şi că aceasta îi împărtăşeşte, de fapt, sentimentele.

Citit 2594 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2017 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.