„Viaţa liberă” şi Humanitas te binedispun

„Viaţa liberă” şi Humanitas te binedispun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „La măsura 12 nu eşti grasă” * Cartea asta e un must absolutely have! *

Autoarea romanului de succes „Regina gafelor” revine cu un bestseller internaţional publicat in cincisprezece ţări.

Heather Wells este cea mai tare, sau, mă rog, era înainte să renunţe la viata de pop-idol, să se îngraşe vreo câteva kilograme, să se certe cu iubitul şi să piardă contractul cu casa de discuri. Acum, că vremurile de glorie s-au dus, Heather este cât se poate de mulţumită de noul job la un colegiu de top din New York.

Asta până într-o zi, când o crimă misterioasă tulbură liniştea academică, iar poliţiştii sunt gata să clasifice totul drept accident. Aşa că Heather se hotărăşte să dezvăluie misterul, ajutată de Cooper, un detectiv sexy ca un rock-star. Numai că aventura se dovedeşte periculoasă pentru că nimic nu zgândăre mai tare orgoliul unui criminal decât o fostă starletă băgăreaţă.

„O carte scrisa cu nerv şi atât de amuzantă, încât îţi vei dori câteva momente de respiro să-ţi mai vii în fire”, scrie Publishers Weekly.

„Oare umblatul acesta pe jos chiar m-o fi ajutat să port cu două măsuri mai puţin decât am purtat ultima oară când am fost la cumpărături după blugi? Am redus, ce-i drept, la jumătate consumul de zahăr de când am înlocuit ciocolăţelele Hershey’s Kisses din borcănaşul de pe biroul meu cu prezervative luate de la cabinetul medical studenţesc. Dar totuşi.

- Păi, domniţă, îi spune vânzătorul domnişoarei sub-zero. Blugii ăştia sunt stretch. Asta înseamnă că trebuie să probaţi pantaloni cu două măsuri mai mici decât purtaţi de obicei.

- Cum aşa? face Sub-Zero, oarecum nedumerită.

O înţeleg perfect. Nici eu nu pricep nimic. Prin faţa ochilor mi se perindă iar şirul de numere din clasa a şasea.

- Ce vreau să spun, explică răbdător vânzătorul, este că, dacă purtaţi de obicei măsura patru, la blugii mulaţi trebuie să probaţi măsura zero.

- Atunci de ce nu puneţi măsura adevărată pe ei? vrea să ştie – pe deplin justificat, după părerea mea – Sub-Zero. Adică, dacă măsura zero e de fapt patru, de ce nu scrieţi pe ei patru şi gata?

- Asta se numeşte stilizarea măsurilor, zice vânzătorul aproape în şoaptă.

- Stilizarea cui? întreabă şi Sub-Zero aproape în şoaptă – asta presupunând că o veveriţă poate vorbi în şoaptă.

Eu reuşesc totuşi să aud ce spune.

- Clientele mai corpolente se simt foarte bine când îşi închipuie că încap în măsura opt. Deşi ele poartă măsura 12. înţelegeţi?

Ia stai aşa. Poftim?

Dau uşa cabinei de probă de perete înainte să mă gândesc prea bine ce fac.

- Eu port măsura 12, mă pomenesc că-i spun vânzătorului, care pare siderat. Şi pe bună dreptate, consider eu. Care-i problema cu clientele care poartă măsura 12? Vreţi cumva să spuneţi că măsura 12 este pentru grase? îl întreb eu”.

Citit 1795 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.