Biciclist omorât de basculantă

Biciclist omorât de basculantă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sângele biciclistului a rămas pe caldarâmul străzii Tecuci *

Viaţa i-a fost curmată fulgerător! Miercuri seara, pe strada Tecuci colţ cu 1 Decembrie, adică exact la Maşniţă, Poliţia Rutieră a întrerupt traficul după ce un biciclist a fost aruncat la pământ de impactul cu o basculantă.

Furat de linia de tramvai?

Curioşii se îngrămădesc conştiincios, iar SMURD-ul şi Medicina Legală pleacă de la locul accidentului produs la câteva minute după ora 20,00 transportând trupul neînsufleţit al biciclistului lovit de soartă. „Mergea pe linia de tramvai cu bicicleta”, zic oamenii, „a fost furat de linie şi aruncat sub trenul din spate al basculantei care se afla în paralel cu el”. 

„Martorii spun că victima, biciclistul Dumintru Cojan, de 48 de ani, mergea în paralel cu basculanta şi la un moment dat a căzut de pe bicicletă. Nu se ştie încă cine este vinovat sau dacă este vorba despre o manevră greşită”, explică agenţii rutieri constatatori.

Răni prea grave

Timp de o oră şi jumătate traficul rămâne deviat. La UPU, medicul Angel Trifan, coordonatorul SMURD-ului gălăţean nu poate decât să constate că „…nu s-a putut face nimic. Biciclistul prezenta politraumatisme multiple, foarte grave, incompatibile cu viaţa. Se pare că pe om l-a furat linia de tramvai şi a căzut sub roţile basculantei”.

La faţa locului, printre ultimii care pleacă este Constantin Cojan, nepotul victimei. Băiatului încă nu îi vine a crede: „Este unchiul meu. Cine mi-a zis că a murit? Am fost anunţat de un coleg… de-al lui. Avea aşa o expresie ciudată… stătea cu capul întors, strivit. El era din Fileşti, nici nu ştiu dacă restul familiei ştie”, îngaimă şocat băiatul.

„Gata cu aparţinătorii, am terminat”, anunţă poliţiştii, iar tânărul se îndepărtează absent, neînţelegând încă pe deplin tragedia.

O manevră greşită

„Cercetările preliminare au scos la iveală faptul că biciclistul, de profesie muncitor, şi basculanta DAF GL 77 AME, condusă de Laurenţiu Costea, de 32 de ani, posesor al permisului de conducere categoriile B,C,D,E din 1997, de profesie conducător auto, mergeau în aceeaşi direcţie, moment în care biciclistul a făcut o manevră greşită, ajungând sub roţile din spate ale maşinii, conform declaraţiilor date de martori”, declară agentul-şef Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

Pe pietrele de râu care acoperă strada Tecuci, sângele lui Dumitru Cojan bălteşte fără ca cineva să se gândească măcar să cureţe locul. Încet-încet, noaptea se lasă, iar cauciucurile maşinilor nu mai ştiu să ocolească locul în care un gălăţean şi-a dat ultima suflare.

Citit 2059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.