Al doilea caz de gripă porcină în Galaţi

Al doilea caz de gripă porcină în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tânărul de 28 de ani ale cărui probe biologice fuseseră trimise ieri la Institutul Cantacuzino pentru analize este infectat cu virusul gripal A(H1N1), ne-a informat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu (foto).

„Bărbatul se întorsese la Galaţi în concediu din Spania (unde este stabilit) pe data de 8 august. A locuit la părinţi, dar acum se află izolat la Spitalul de Boli Infecţioase. Aşteptăm răspuns de la Institutul Matei Balş pentru a vedea dacă se impune sau nu ca pacientul să fie transportat  la Bucureşti, în perioada imediat următoare”, a precizat în cursul după-amiezii de joi dr. Georgescu.

Bărbatul bolnav acum de gripă revenise în România sâmbătă, cu un avion care a aterizat pe aeroportul Otopeni. Întors în Galaţi, însă, chiar şi după stabilirea suspiciunii, el a preferat să rămână acasă, lângă părinţi, refuzând internarea. Întrebarea care le vine tuturor pe buze în acest moment este: cu câţi oameni a venit în contact bolnavul, în cele câteva zile petrecute în oraş?

„În prezent, se lucrează la identificarea contacţilor, care urmează să fie  izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi timp de şapte zile, cu ajutorul medicilor de familie şi a DJSP”, a mai spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Tot potrivit dr. Costinela Georgescu, au fost informate cu privire la acest caz: Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutul de Sănătate Publică Iaşi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Din păcate, seria suspiciunilor de îmbolnăvire cu „gripa nouă” nu s-a încheiat. „Tatăl tânărului are febră şi devine o suspiciune, aşa că probele sale biologice vor fi trimise spre analiză la Bucureşti”, a mai spus dr. Georgescu.

Tânărul de 28 de ani este al doilea gălăţean infectat cu virusul gripei porcine. Primul caz înregistrat în oraş, la începutul lunii iulie, a fost al unei tinere de 22 de ani, revenită în ţară din Marea Britanie.

Citit 1207 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.