”La pas prin Galaţii de altădată”, un eveniment reuşit

”La pas prin Galaţii de altădată”, un eveniment reuşit
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Zona fântânii arteziene din Grădina Publică a fost luată cu asalt de mai bine de o sută de gălăţeni, sâmbătă, cu ocazia evenimentului "La pas prin Galaţii de altădată". De la mic la mare, gălăţenii au putut vedea ansambluri de muzică şi dans, au asistat la o reconstituire a confruntării dintre armata română şi cea turcă, au putut gusta bragă, bere, produse de patiserie şi au putut să se fotografieze în compania unor doamne şi domnişoare îmbrăcate în costume de epocă, dar şi alături de domni îmbrăcaţi în costume militare sau civile de la 1877.

Timp de câteva ore, gălăţenii s-au întors în timp, mai exact în 1877, anul în care românii şi-au proclamat independenţa ca stat. Manifestarea a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, în parteneriat cu Primăria, Asociaţia "Tineriii şi viitorul", cu sprijinul Centrului Cultural, Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, Teatrului Dramatic, filialei Comunităţii Elene, filialelor Galaţi şi Tulcea ale Uniunii Ucrainenilor, Uniunii Ruşilor Lipoveni - Galaţi şi Brăila, comunităţii meglenoromânilor - Tulcea, Liceului de Artă, Clubului de dans „Fantezia”, cvartetului "Polifonic" şi Clubului Copiilor.

Citit 6541 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2017 12:57

1 comentariu

 • postat de giovani
  Duminică, 21 Mai 2017 12:39
  Cit a durat evenimentul?

  Ca toata ziua (simbata) s-au plimbat organizatorii cu dubele prin gradina fara sa faca efectiv nimic. Pentru o floare trebuie taiat un copac !

  Sa le fie rusine !
  5
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.