FOTO | Mii de gălăţeni s-au bucurat de NOAPTEA MUZEELOR

FOTO | Mii de gălăţeni s-au bucurat de NOAPTEA MUZEELOR
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Încă un an, încă o ediţie de succes a evenimentului "Noaptea muzeelor". Instituţiile de cultură din Galaţi şi-au deschis porţile pentru gălăţeni, astfel că fiecare muzeu din Galaţi a fost luat, practic, cu asalt. Evenimentul a început încă de după-amiază, de la ora 17,00, când Centrul Cultural "Dunărea de Jos" a început să primească vizitatori. În incinta instituţiei din strada Domnească au fost expuse obiecte de folclor românesc, dar s-a şi dansat.

Momente muzicale au fost oferite gălăţenilor şi la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine, acolo unde, pe rând, au cântat Fanfara "Valurile Dunării", corala "Camerata Juventus", corul "Seminarului Teologic Sf. Andrei" şi elevi premianţi ai Liceului de Artă "Dimitrie Cuclin".

În cadrul muzeului, gălăţenii au putut vedea obiecte de cult religios, biblii din anii 1800, dar şi veşminte ale unor parohi importanţi pentru Biserica Ortodoxă. "Îmi place, însă speram să fie şi un ghid, mai ales că sunt destule exponate în dreptul cărora nu scrie nimic. Poate că anul viitor se va lua în calcul şi acest lucru. Chiar şi aşa, îmi place foarte mult", ne-a spus Adriana Mavrodin, o gălăţeancă cu care am discutat la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine. De altfel, gălăţenii s-au putut bucura şi de o expoziţie de fotografii cu Constantin Brâncuşi şi cu ridicarea Coloanei Infinitului.

În ţară, 145 de muzee şi-au deschis, sâmbătă seara, porţile pentru românii care au vrut să le calce pragul. "Noaptea Muzeelor" este un eveniment care se desfăşoară anual şi care se bucură de faimă la nivelul întregii lumi.

Foto 1, 2 - Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii și foto 3 - Muzeul de Istorie (Sursa foto: Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Muzeul de Istorie). Foto 4, 5, 6 - Noaptea Muzeelor la Muzeul de Istorie, Cultură si Spiritualitate Creştină de la Dunărea de Jos (Sursa foto: Arhiva ADJ)

Citit 1630 ori Ultima modificare Duminică, 21 Mai 2017 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.