Absolvenţii „Spiru Haret”, titularizaţi prin sentinţă judecătorească

Absolvenţii „Spiru Haret”, titularizaţi prin sentinţă judecătorească
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii Universităţii "Spiru Haret" care au fost împiedicaţi să susţină examenul de titularizare organizat de către inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea au câştigat procesul prin care cereau anularea actului administrativ ce consfinţea rezultatele examenului. Curtea de Apel Galaţi este instanţa care a dat câştig de cauză absolvenţilor controversatei instituţii de învăţământ superior.

Precedentul creat este unul interesant pentru că iniţiativa celor de la Vrancea susţinută prin sentinţa instanţei gălăţene poate produce rapid un efect de bulgăre de zăpadă, iar astfel de fenomene să se petreacă de aici înainte în întreaga ţară.

Mai trebuie spus că, pentru instituţiile statului care au dispus un "regim special" pentru „haretişti”, înfrângerea este cu atât mai dureroasă cu cât sentinţa arată nu numai că trebuie suspendat actul administrativ de validare a rezultatelor examenului de titularizare, dar şi că au de plătit cheltuieli de judecată în valoare de 1.800 de lei.

Atât inspectoratul şcolar din judeţul vecin, cât şi Ministerul Educaţiei mai au o cale de atac a sentinţei şi sunt obligaţi să încerce să îşi spele oarecum obrazul. Rămâne de văzut care va fi decizia instanţei superioare.

Amintim că acţiunea a fost înregistrată pe 16 iulie la Curtea de Apel Galaţi, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Foto: Mediafax

Citit 2092 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.