Sute de oameni s-au DISTRAT, la Tuluceşti | FOTO
Foto: ”Viața liberă”, Gabriel Kolbay

Sute de oameni s-au DISTRAT, la Tuluceşti | FOTO
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A fost sărbătoare mare, duminică seară, 4 iunie, la Tuluceşti! Cea de-a noua ediţie festivalului „Sărbătoare la Brateş” - de fapt, ziua comunei Tuluceşti - a strâns sute de oameni pe esplanada din faţa Monumentului Eroilor din localitate.

Puţin după ora 17,00, primarul Petrică Bratu a urcat pe scenă şi, cu un scurt cuvânt privind tradiţia pescărească a locului şi viitorul comunităţii, a dat undă verde distracţiei. I-a binedispus pe oamenii adunaţi la petrecere şi actorul Paul Buţa, iar interpreţii de muzică populară şi de petrecere au urcat pe scenă, rând pe rând. Probabil cel mai apreciat moment al serii a fost cel al recitalului Sofiei Vicoveanca, binecunoscută interpretă de muzică populară, iubită nu doar în Moldova, ci în întreaga țară.

Ca fapt divers, vă spunem că prin public i-am observat şi pe unii dintre cei mai mari fermieri ai judeţului, dar şi şefi de instituţii.

În paralel cu concertele de muzică populară, la sala de festivităţi din apropiere, primarul Petrică Bratu a premiat 18 cupluri care împlinesc 50 de ani de căsnicie. Vârstnicii au primit o diplomă, flori şi premii în bani.

În anii din urmă, comuna Tuluceşti a accesat fonduri europene pentru a organiza acest festival. La semnarea respectivului contract, care prevedea finanţare pentru două ediţii anuale a „Sărbătorii la Brateş”, Primăria din comună şi-a asumat responsabilitatea de a organiza festivalul încă trei ani, din fonduri proprii. Acest an este al doilea din cei trei. Potrivit informaţiilor primăriei, festivalul a costat 35.000 lei.

Foto Florin Matei:

Foto Gabriel Kolbay:

Citit 5612 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2017 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.