Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Proiect inedit în judeţul Galaţi iniţiat de Şcoala Gimnazială "Ştefan Octavian Iosif". Denumit "Semn SPRE carte", acesta s-a născut din dorinţa de a le facilita elevilor accesul la cărţi şi de a le insufla dragostea de lectură. Ideea a fost de a ajuta şi Şcoala Gimnazială Specială "Emil Gârleanu", care nu avea bibliotecă, ci doar o încăpere cu rafturi goale. Astfel că, de pe 10 aprilie 2017, a început o amplă campanie de strângere de cărţi, care se va încheia pe 31 iulie 2017. Până acum, s-au adunat 1.914 cărţi la Tecuci şi peste 2.000 de volume la "Emil Gârleanu".

Coordonatorii proiectului sunt prof. Niculina Boştiog, prof. psiholog Grigore Ionaşcu, prof. Paraschiva Vasilache, prof. Marcel Nicolae Lazăr şi prof. Ana Secrieru, pe lângă aceştia sunt implicaţi şi 450 de copii voluntari şi peste 150 de cadre didactice, care au reuşit să adune în total, până în prezent, peste 4.000 de volume.

Luni, 12 iunie, a avut loc şi prima întâlnire oficială dintre echipa de la Tecuci de la Şcoala Gimnazială "Ştefan Octavian Iosif" şi cea de la Galaţi de la Şcoala Gimnazială Specială "Emil Gârleanu", ocazie marcată cu un spectacol de dans şi muzică oferit de gazde. Copii au putut socializa şi şi-au făcut noi prieteni, au cântat şi au participat chiar şi într-un mic workshop de creaţie.

Citit 1709 ori Ultima modificare Marți, 13 Iunie 2017 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.