Graficul de plecări-sosiri şi regulamentul de îmbarcare. Ce trebuie să faceţi pentru a vă plimba cu vaporaşul de Ziua Dunării

Graficul de plecări-sosiri şi regulamentul de îmbarcare. Ce trebuie să faceţi pentru a vă plimba cu vaporaşul de Ziua Dunării
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţenii pasionaţi de croaziere, dar mai ales cei care până acum nu au avut ocazia de a străbate fluviul Dunărea decât cu bacul, vor avea ocazia joi, 29 iunie, de Ziua Dunării, să guste din plăcerea de a se plimba cu vaporaşul.

Organizatorii evenimentului "Zilele Dunării 2017" ne-au transmis programul de plecări - sosiri al celor trei nave care vor efectua minicroaziere pe 29 iunie, în intervalul orar 16,30 - 22,00, precum şi Regulamentul de îmbarcare-debarcare, pe care gălăţenii trebuie să-l respecte.

Potrivit organizatorilor, punctul de îmbarcare va fi pe Faleza Inferioară, în zona pontonului "Valurile Dunării". Tot aici va fi amplasat punctul de informare şi eliberare tichete de călătorie, care va fi deschis pe 29 iunie, în intervalul 16,00 - 22,00.

Potrivit Regulamentului de îmbarcare-debarcare, fiecare turist se va adresa la Punctul de informare, pentru a primi tichetul de îmbarcare. "Conform normelor de îmbarcare pe apă, fiecare persoană are obligaţia de a se înscrie pe o listă de pasageri aflată la punctul de îmbarcare. Tichetele sunt gratuite şi vor avea culori diferite, în funcţie de nava pe care se va îmbarca fiecare turist, ora de îmbarcare şi denumirea navei. Navele care vor opera aceste croaziere sunt următoarele: "Borcea", "Kaptan M" şi "Colegiu". Numărul de tichete eliberate va fi strict în raport cu capacitatea fiecărei nave. Nu este permisă îmbarcarea cu bagaje de mână mari, se acceptă doar bagaje de mână de mici dimensiuni. Familiile compuse din două sau mai multe persoane, inclusiv copii, vor primi tichete individuale. În cursul călătoriei se vor respecta toate regulile stabilite de căpitanul navei", scrie negru pe alb în regulamentul făcut public de organizatori.

Durata unei călătorii este între o oră şi jumăte şi două ore, iar traseul va fi următorul: plecare de la pontonul "Valurile Dunării" - plaja Valurile, după Trecere bac - depozitele Şantierului Naval Damen - sosire la pontonul "Valurile Dunării".

Iată programul de plecări-sosiri al navelor

- Nava “Borcea” - 16,30 - 17,00 - îmbarcare turişti;

- Nava “Kaptan M” - 17,15 - 17,45 - îmbarcare turişti;

- Nava “Colegiu” - 18,00 - 18,15 - îmbarcare turişti;

- Nava “Borcea” - 18,30 - 19,15 - debarcare - îmbarcare turişti;

- Nava “Kaptan M” - 19,30 - 20,15 - debarcare - îmbarcare turişti;

- Nava “Colegiu” - 20.30 - 20.45 - debarcare turişti;

- Nava “Borcea” - 21,00 - debarcare turişti;

- Nava “Kaptan M” - 21,45 - debarcare turişti.

"Rugăm turiştii să respecte regulile menţionate, pentru a nu perturba procedurile de îmbarcare - debarcare şi programul de sosire - plecare al navelor", precizează organizatorii.        

Citit 23695 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2017 11:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.