Tren incendiat de membrii unei galerii | EXERCIȚIU

Tren incendiat de membrii unei galerii | EXERCIȚIU
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii s-au reunit ieri pentru a-şi verifica aptitudinile de intervenţie în cazul unui incident de proporţii pe calea ferată, generat de membrii turbulenţi ai unei galerii. Deşi s-a desfăşurat la peste 30 de grade Celsius, aplicaţia a fost un succes şi i-a antrenat pe cei implicaţi pentru situaţiile reale de acest gen.

O garnitură plină cu membrii galeriei unei echipe de fotbal s-a transformat în teatru de luptă după ce suporterii au devenit violenţi. Trenul cu care aceştia călătoreau a fost oprit în plin câmp, la faţa locului ajungând echipaje de poliţie şi jandarmi, pentru a potoli spiritele. Conflictul a escaladat rapid, membrii galeriei luându-se la bătaie cu forţele de ordine şi chiar incendiind unul dintre vagoane. A fost nevoie ca suporterii să fie scoşi cu forţa în câmp, unii fiind încătuşaţi, în timp ce alţii au rămas captivi în vagonul incendiat. Pompierii i-au evacuat de urgenţă pe suporterii care riscau să ardă de vii şi i-au predat echipajelor SMURD pentru primul ajutor. Din fericire, totul nu a fost decât un exerciţiu găzduit de staţia Revizie Vagoane din Gara CFR Galaţi, primul de acest fel organizat la noi după ce, în mai multe rânduri, poliţiştii de la Transporturi au fost nevoiţi să intervină în situaţii reale generate de comportamentele violente ale galeriilor unor echipe care au tranzitat cu trenurile Galaţiul şi judeţele învecinate. Astfel de incidente s-au întâmplat, spre exemplu, în zona Buzăului, la Tecuci sau în judeţul Vrancea.

„Secţia Regională de Poliţie Transporturi, alături de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi CFR Revizie a desfăşurat un exerciţiu care a avut două obiective. Primul a constat în testarea modului şi timpului de intervenţie a structurilor Poliţiei Transporturi şi Jandarmeriei la o situaţie spontană conflictuală generată de un grup de suporteri, iar al doilea a vizat verificarea modului de intervenţie a structurilor ISU pentru neutralizarea, stingerea incendiului şi salvarea vieţilor omeneşti”, a precizat scms. Alexandru Drăgănescu, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi.

Citit 3546 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Iulie 2017 08:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.