Galaţiul, sărbătorit de Ziua Dunării

Galaţiul, sărbătorit de Ziua Dunării
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" a depus o adresă la Primăria municipiului Galaţi prin care propune ca Ziua Dunării să devină sărbătoarea întregului oraş. Prin vocea preşedintelui Bogdan-Radu Brînzan, asociaţia îi propune primarului Ionuţ Pucheanu să facă demersurile necesare pentru ca "Ziua Galaţiului să fie considerată şi serbată de Ziua Dunării. De ziua patronului oraşului, Sf. Apostol Andrei, s-ar putea organiza alt gen de evenimente, cu o pronunţată nuanţă culturală şi festivă: expoziţii la muzee, concerte în interior, târguri de carte, premierea unor personalităţi gălăţene, elevi, studenţi de excepţie, poate o competiţie sportivă în Sala Sporturilor. De Ziua Dunării se pot organiza tot felul de activităţi, pentru că ne ajută condiţiile atmosferice (La pas prin Galaţii de altădată, Festivalul Brăgii, Street Food Festival, plimbări pe Dunăre, competiţii de tot felul, concerte, parade, etc). În plus, oraşul s-a dezvoltat datorită Dunării. Şi nu trebuie să uităm şi să-i oferim locul binemeritat în inima noastră", se arată în adresa depusă de "Galaţi, oraşul meu".

Rămâne de văzut ce va răspunde administraţia locală.

Citit 6293 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2017 18:18

3 comentarii

 • postat de cetatean care nu mai participa niciodata la ziua dunarii
  Marți, 04 Iulie 2017 16:59
  Si tot asa sa stam in canicula pana la lesin ca sa luam tichete gratuite sa ne plimbam cu vaporul?! Bataie de joc!
  2
  3
  Raportează
 • postat de JUSTIŢIARUL
  Marți, 04 Iulie 2017 14:23
  Ideea aceasta nu e de acum, ci de mult timp propusă atât de gălăţeni cât şi de unii politicieni.
  Ea nu s-a concretizat din cauza contrelor pe care şi le-au dat aleşii noştri sau a disputelor cu Biserica.
  Ideea a apărut acum vreo 10 ani când, de Sf. Andrei - pe 30 Noiembrie, la organizarea vestitului Carnaval, lumea nu a putut ieşi în stradă din cauza vremii nefavorabile (ceaţă densă, frig, etc).

  P.S. Rog redacţia VL să nu mai afişeze imagini ca cea din prezentul articol (cu obiective în prim plan ale VEGA "93) atunci când e vorba de Ziua Dunării, pentru că nu prea ne face cinste această firmă!
  1
  3
  Raportează
 • postat de fd
  Marți, 04 Iulie 2017 11:12
  da..e o idee foarte buna!
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.