Criza costă publicaţiile

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Falsificarea istoriei în Moldova: Asociaţia Istoricilor din Moldova a acuzat partidul comunist din Basarabia de ingerinţă în sistemul educaţiei, acuzând Partidul Comuniştilor că îşi impune ideologia în sistemul de învăţământ, nu în ultimul rând, prin conţinuturile curriculare propuse de Ministerul Educaţiei şi Tineretului pentru anul de studii 2009-2010.

* „Decesul” publicaţiilor de limba română?: De o bună bucată de vreme, mai exact de la începutul crizei financiare care a lovit lumea toată, asistăm, aproape cu neputinţă pentru că şi noi suntem afectaţi, la semnale îngrijorătoare privind posibilă dispariţie a unor publicaţii româneşti de tradiţie cum sunt «Foaia Românească» din Ungaria şi «Clipa» din SUA, spun cei care mai scriu în diaspora. Publicaţii cu tradiţie în timp şi spaţiu, cele două menţionate se confruntă cu grave probleme financiare dublate de un dezinteres şi o lipsă de strategie a instituţiilor din România care ar trebui să folosească presa de limba română din afara graniţelor ca vector de lobby pentru interesele româneşti.

* Biserica din Nottingham şi-a schimbat sediul: Parohia Ortodoxă Română "Sfinţii Petru şi Pavel" din Nottingham şi Eastmidlands Anglia anunţă enoriaşii, care nu au aflat până acum, că, începând cu 19 iulie a.c., "cu ajutorul lui Dumnezeu şi binecuvântarea IPS Iosif, parohia îşi desfăşoară activitatea liturgică în biserică "Sf. Ciprian al Cartaginei" din Carlton, de pe strada Marston, NG3 7AN".

Citit 818 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.