Trecerile la nivel – păzite de două Poliţii

Trecerile la nivel – păzite de două Poliţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi Rutiera, şi Transporturile i-au verificat pe şoferi la trecerile peste calea ferată din judeţ *

În România lui 2008, la trecerile la nivel cu calea ferată au avut loc 232 evenimente soldate cu accidentarea a 142 de persoane. Dintre acestea, 39 au decedat, iar 33 au fost grav rănite.

În plan material, în decursul aceluiaşi an, avarierea infrastructurii feroviare şi a locomotivelor garniturilor de tren, ca urmare acestor evenimente, a dus la crearea unei pagube de 382.000 lei, la care se adaugă distrugerea a zeci de maşini.

După Scânteia

Având în vedere accidentul din data de 14 august 2009, de la trecerea la nivel cu calea ferată din zona staţiei Căi Ferate Scânteia, judeţul Iaşi, soldat cu moartea a 14 persoane, s-a impus organizarea şi desfăşurarea unei acţiuni cu efective mărite din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi şi Serviciilor de Poliţie Rutieră, în vederea prevenirii acestui gen de cazuri.

5.700 lei – valoarea amenzilor

Astfel, miercuri au acţionat 33 poliţişti - 22 din cadrul Poliţiei Transporturi Galaţi, iar 11 din cadrul Poliţiei Rutiere. Au fost verificate 249 de autovehicule, iar 36 de conducători auto au fost testaţi alcoolscopic.

„Au fost reţinute în vederea suspendării două permise de conducere auto – ambele la Tecuci. S-au dat 47 de amenzi, în valoare de 5.700 lei”, declară comisarul Viorel Cojocaru (foto), purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Citit 1936 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.