STAȚII de autobuz neglijate de autorităţile gălățene

STAȚII de autobuz neglijate de autorităţile gălățene

Staţie "Complex Spicul" ”Viața liberă”, Alina Șerban
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
4 comentarii

"Viaţa liberă" continuă incursiunile pe străzile Galaţiului, pentru a vă arăta modul în care se prezintă staţiile de autobuz din oraş. De această dată, ne-am oprit la "Complex Spicul", "Piaţa Ţiglina I" şi "Galeriile de Artă".

Despre aceste staţii am primit mai multe sesizări pe adresa redacţiei, de la diferiţi gălăţeni, nemulţumiţi de faptul că autorităţile le ignoră rugăminţile de a se îngriji de staţiile de autobuz.

În staţia "Complex Spicul", aflată pe strada Navelor, nu există refugiu, astfel că oamenii sunt nevoiţi să se adăpostească de ploaie ori soare prin magazinele aflate acolo unde ar fi trebuit amenajată staţia propriu-zisă. Despre bănci nici nu poate fi vorba, cu toate că s-au făcut nenumărate sesizări în acest sens. Nevoie ar fi, căci autobuzele care trec pe acolo, spun oamenii, nu prea respectă programul şi întârzie minute bune. De asemenea, nu există nici un chioşc pentru bilete ori pentru informaţii suplimentare, cum ar fi orarul mijloacelor de transport în comun ori traseul acestora. În afară de marcajele de pe asfalt şi de stâlpul pe care e plăcuţa cu numele staţiei, nimic altceva nu ar da de gol că acolo se poate aştepta un autobuz.

Din fericire, în staţia "Piaţa Ţiglina I" situaţia e puţin mai bună, deoarece există un refugiu şi o bancă, cu toate că nu sunt foarte îngrijite. Pe de altă parte, nici aici nu găsim chioşc pentru bilete, hărţi cu trasee ori orare pentru autobuze. Câţiva gălăţeni din zonă ne-au spus că staţia arată aşa de ani de zile.

Pe Domnească, la staţia "Galeriile de Artă", nu există decât două bănci de lemn, care abia dacă fac faţă numărului de oameni care aşteaptă zi de zi acolo. Cu toate că staţia este una cu tranzit intens, multe trasee de autobuz având drum pe acolo, aceasta e neîngrijită. Refugiu nu există de mulţi ani şi nici orarul mijloacelor de transport în comun nu e afişat, aşa cum ar fi normal.

Din păcate, situaţia nu pare că se va schimba, în ciuda numeroaselor cereri ale gălăţenilor.

Pentru alte sesizări cu privire la situaţia staţiilor de autobuz, vă aşteptăm mesajele pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 761 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 17:56

4 comentarii

 • postat de Fatu Ion Luni, 17 Iulie 2017 14:39 Link la comentariu
  0
  0

  Pe str Siderurgistiloe ,in dreptul Casei Rosii ,s-a demolat staiile de autobuz ,si pe o parte si pe alta si nu s-au mai construit altele !? Sunt banci dar calatorii ,care asteapta sa ia un mijloc de transport ,sta in ploaie!? Aceasta situatie e mai bine de 2 ani!?

  Raportează
 • postat de elena Luni, 17 Iulie 2017 12:50 Link la comentariu
  0
  2

  Locuiesc de o luna intr-un orasel din Franta: toate statiile au banci, sunt acoperite, au cos de gunoi. Bilete se cumpara numai de la automate, deci nu sunt chioscuri cu vanzatori de bilete. Autobuzele au , in fata si la mijloc, ecrane cu afisaj cu ce statie urmeaza cat ,si cele urmatoare, se anunta statia si verbal, fiecare stalp din autobuz are butonul de anuntare pentru oprire, atunci cand cineva vrea sa coboare, daca in statie nu sunt calatori si nici din autobuz nu s-a apasat pe buton pt oprire, soferul nu opreste, se urca numai prin fata, acolo este un aparat pt capsat biletele, unul pt abonamente si are si soferul unul pt eliberarea biletelor celor care nu au, dar atunci costa putin mai scump.Asta e.. multumesc!

  Raportează
 • postat de virgil Luni, 17 Iulie 2017 09:58 Link la comentariu
  1
  3

  Pe str.V.Alecsandri intre Str.Domneasca si str.Stiintei pe partea dreapta langa muzeul de arta se parcheaza masinile pe trotuar fara sa se lase o distanta de 1.50 m. pentru pietoni si carucioare de copii mici.Eu trec in fiecare zi pe acolo si cunosc situatia. POlitia trebue sa intervina. Ori sa controleze zilnic ori sa puna un afis mare prin care sa atentioneze soferii .ca vor fi amendati.

  Raportează
 • postat de George Luni, 17 Iulie 2017 07:51 Link la comentariu
  0
  2

  In Tiglina exista chiosc de bilete cu orarul autobuzelor atat pe partea cu Tiglina II cat si pe partea cu Tiglina I. (...)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.