STAȚII de autobuz neglijate de autorităţile gălățene
Foto: ”Viața liberă”, Alina Șerban

STAȚII de autobuz neglijate de autorităţile gălățene
Staţie "Complex Spicul"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

"Viaţa liberă" continuă incursiunile pe străzile Galaţiului, pentru a vă arăta modul în care se prezintă staţiile de autobuz din oraş. De această dată, ne-am oprit la "Complex Spicul", "Piaţa Ţiglina I" şi "Galeriile de Artă".

Despre aceste staţii am primit mai multe sesizări pe adresa redacţiei, de la diferiţi gălăţeni, nemulţumiţi de faptul că autorităţile le ignoră rugăminţile de a se îngriji de staţiile de autobuz.

În staţia "Complex Spicul", aflată pe strada Navelor, nu există refugiu, astfel că oamenii sunt nevoiţi să se adăpostească de ploaie ori soare prin magazinele aflate acolo unde ar fi trebuit amenajată staţia propriu-zisă. Despre bănci nici nu poate fi vorba, cu toate că s-au făcut nenumărate sesizări în acest sens. Nevoie ar fi, căci autobuzele care trec pe acolo, spun oamenii, nu prea respectă programul şi întârzie minute bune. De asemenea, nu există nici un chioşc pentru bilete ori pentru informaţii suplimentare, cum ar fi orarul mijloacelor de transport în comun ori traseul acestora. În afară de marcajele de pe asfalt şi de stâlpul pe care e plăcuţa cu numele staţiei, nimic altceva nu ar da de gol că acolo se poate aştepta un autobuz.

Din fericire, în staţia "Piaţa Ţiglina I" situaţia e puţin mai bună, deoarece există un refugiu şi o bancă, cu toate că nu sunt foarte îngrijite. Pe de altă parte, nici aici nu găsim chioşc pentru bilete, hărţi cu trasee ori orare pentru autobuze. Câţiva gălăţeni din zonă ne-au spus că staţia arată aşa de ani de zile.

Pe Domnească, la staţia "Galeriile de Artă", nu există decât două bănci de lemn, care abia dacă fac faţă numărului de oameni care aşteaptă zi de zi acolo. Cu toate că staţia este una cu tranzit intens, multe trasee de autobuz având drum pe acolo, aceasta e neîngrijită. Refugiu nu există de mulţi ani şi nici orarul mijloacelor de transport în comun nu e afişat, aşa cum ar fi normal.

Din păcate, situaţia nu pare că se va schimba, în ciuda numeroaselor cereri ale gălăţenilor.

Pentru alte sesizări cu privire la situaţia staţiilor de autobuz, vă aşteptăm mesajele pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1565 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iulie 2017 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.