Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Academia Română a anunţat stingerea din viaţă, la vârsta de 89 de ani, a acad. Victor Emanuel Sahini, personalitate marcantă a chimiei româneşti, membru corespondent al Academiei Române din 1963 şi membru titular din ianuarie 1990.

Originar din Galaţi (s-a născut pe 30 august 1927), Victor Emanuel Sahini şi-a făcut studiile la Bucureşti, în cadrul Liceului "Gheorghe Lazăr" şi Facultăţii de Chimie din Universitatea Bucureşti, pe care a absolvit-o ca student eminent în anul 1950. A efectuat apoi o serie de stagii de perfecţionare în străinătate, specializându-se în domeniul spectroscopiei la Şcoala Tehnică Superioară din Dresda (1959) şi în domeniul chimiei cuantice la Institutul de Chimie Generală şi Anorganică din Moscova (1960), la Institutul de Chimie Macromoleculară din Leningrad (1960) şi la Departamentul de Chimie Teoretică de la Universitatea din Cambridge (1960).

Reputatul chimist va fi înmormântat marți, 18 iulie, la cimitirul Bellu, din Bucureşti, cu onoruri militare.

Sursa foto: Wikipedia

Citit 1999 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2017 16:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.