Primul cinematograf 12D din ţară s-a deschis la Galaţi

Primul cinematograf 12D din ţară s-a deschis la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Primul cinematograf 12D din ţară s-a deschis, astăzi, la Galaţi. Spectatorii se pot bucura de senzaţii tari în timpul proiecţiilor cu ajutorul ochelarilor 3D şi al scaunelor care vibrează şi se mişcă în funcţie de acţiune.

Despre ineditul cinema 12D ne-a povestit purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi, Florin Matei: "Există efectul 3D, plus mişcarea scaunelor, vibraţia fotoliului, precum şi simularea mirosului, ceţii, fumului, vântului, focului, fulgerelor, zăpezii şi apei, în două forme, picături şi bule. Spectatorii au astfel parte de o experienţă completă şi inedită. Cinemaul dispune de 100 de filme, din care doritorii îşi pot alege ceea ce doresc să vadă. Acestea sunt scurt-metraje şi durează 10 minute".

Cinemaul de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi este deschis de miercuri până vineri, între orele 10,00 şi 18,00, iar în weekend, de la 10,00 până la 20,00.  Lunea şi marţea este închis. Preţul unui bilet este de 10 lei, indiferent de vârstă.

Pentru a experimenta pe pielea noastră cinemaul 12D am vizionat două scurt-metraje. Nu am fost deloc dezamăgiţi, simţurile noastre fiind testate la fiecare pas, prin diferitele efecte şi simulări. Este cu adevărat ceva inedit să pleci de pe scaunul de cinema ud sau cu părul răvăşit din cauza vântului. De asemenea, fotoliile (nouă la număr) au simulat fiecare curbă sau gaură de pe drum şi fiecare căzătură sau zdruncinătură, lucru care nu ne-a făcut decât să fim şi mai absorbiţi de ceea ce se întâmpla în faţa ochilor noştri.

Citit 37525 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.