APEL UMANITAR | La doar un an şi zece luni, Valeria suferă de cancer

APEL UMANITAR | La doar un an şi zece luni, Valeria suferă de cancer
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Citim tot mai des articole despre copii grav bolnavi, încă de la vârste fragede. Din nefericire, cancerul nu are sub nicio formă „scrupule” atacând indiferent de vârstă. Boala lasă în urmă doar durere şi frustrare. Poate că avem impresia că aceste cazuri sociale au devenit doar nişte clişee, dar nu e deloc aşa. Soarta, uneori, e foarte crudă. Ne dorim o familie fericită şi atât. Odată cu apariţia unui copil suntem atât de fericiţi şi de preocupaţi, încât nu ne trece prin minte că ni s-ar putea întâmpla tocmai nouă o nenorocire.

Valeria are doar un an şi zece luni vârstă la care puii de om se joacă nestingheriţi sub ochii părinţilor. Însă micuţa care s-a născut în Republica Moldova, pentru moment, este internată la Chişinău, la Centrul Oncologic „Mama şi Copilul”.

Până acum două săptămâni, micuţa ducea o viaţă lipsită de griji, fiind înconjurată doar de dragostea părinţilor. Aceştia au plecat de urgenţă cu ea la spitalul din oraşul natal, pentru că Valeria acuza dureri abdominale puternice şi nu mai putea mânca. Acolo, a fost trimisă de urgenţă la Chişinău, unde a primit diagnosticul de cancer la ficat, cu metastaze la plămâni. Acum două zile, micuţa ar fi trebuit să fie operată, însă tumoarea era atât de puternic vascularizată încât medicii au luat decizia ca intervenţia să fie oprită de urgenţă, reuşind să îi colecteze doar o biopsie.

Singura salvare a fetiţei este o intervenţie chirurgicală la un spital din Roma. Însă, până atunci Valeria trebuie stabilizată şi pregătită pentru o astfel de operaţie. Costurile unei astfel de intervenţii variază între 60.000 şi 100.000 de dolari. Această sumă este exorbitantă pentru oricine, cu atât mai  mult  pentru părinţii copilei, care nu au o situaţie financiară foarte bună.

Orice sumă de bani este binevenită. Micuţa are nevoie de sprijin financiar, pentru tratament şi investigaţii. Cei care îşi doresc să doneze un bănuţ, pentru o speranţă la viaţă o pot face în conturile bancare:

Cont Lei :

RO24BTRL01801201176996XX

Cont Euro :

RO92BTRLEURCRT0017699601

Ambele conturi sunt deschide pe numele Vlad Ionuţ.

Citit 1128 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.