PREOT REȚINUT, bănuit că ar fi șef de rețea de contrabandă

PREOT REȚINUT, bănuit că ar fi șef de rețea de contrabandă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Încă un preot creștin ortodox este în centrul unui scandal. De această dată, nu mai este vorba despre homosexualitate și nici despre suspiciuni de tentative de corupere de minori, ci despre acuzații de evaziune fiscală. Agenția de știri News.ro informează că polițiștii l-au reținut pe părintele Gabriel Popa din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, bănuit că ar fi liderul unei grupări formare din 13 persoane care făcea evaziune fiscală. În același caz au mai fost reținuți: o călugăriță pe nume Dună Anișoara și directorul de Achiziții de la RATB, Badiu Florin. Potrivit Hotnews, rețeaua ar fi adus în țară, cu acte false, 50 de tiruri cu îmbrăcăminte și încălțăminte. Cu o parte dintre banii obținuți din contrabandă, susțin surse din Poliție, preotul ar fi cumpărat clopote pe care, ulterior, le-ar fi donat bisericii.

Surse apropiate anchetei informează că preotul era cunoscut și sub numele de Gabi Viteză.

Membrii rețelei au fost surprinși când descărcau un autotren cu haine, la un depozit din Ilfov. Polițiștii au făcut, zilele trecute, 25 de percheziții la domiciliile persoanelor în cauză, în urma cărora au ridicat 200.000 euro .

Chiar astăzi, polițiștii din Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Olt, Suceava şi Vâlcea controlează sediile firmelor implicate în circuitul comercial al mărfurilor de contrabandă.

Activitatea a fost desfășurată de Direcția de Investigare a Criminalității Economice și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Citit 3967 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Iulie 2017 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.