Purcărete i-a cucerit pe englezi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conferinţă ortodoxă în America: În perioada 4-6 septembrie organizaţia A.R.O.Y. (Episcopia Ortodoxă Română din America) din Cleveland va ţine cea de-a 60-a conferinţă naţionala A.R.O.Y., la Catedrala Sf. Maria din Cleveland, Ohio.

* Dicţionar al limbii romane la Budapesta: ICR din Budapesta deschide sezonul de toamnă cu prezentarea volumului Dictionarium Valachico Latinum, Primul dicţionar al limbii române, redactat de prof. dr. Gheorghe Chivu, membru al Academiei Române -Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti", profesor la Universitatea Bucureşti.

* Filme româneşti la un festival canadian: Din 27 august şi până pe 7 septembrie, Montréalul va sta sub zodia celei de-a şaptea arte. Festival des Films du Monde (FFM) are pe afiş 240 de lungmetraje, din 78 de ţări, şi aproape tot atâtea scurtmetraje. 130 de lungmetrajele vor fi prezentate în premiera mondială, iar 29 în premieră canadiană. Trei filme româneşti participă la festival, la secţiuni diferite.

„Copilăria lui Icar”, regizor Alexandru Iordăchescu, va concura în secţiunea rezervată debutanţilor. Filmul a atras deja atenţia presei din toată lumea, fiindcă de el se leagă moartea lui Guillaume Depardieu (fiul marelui Gérard Depardieu). „Nunta mută", pelicula cunoscutului actor - şi, mai nou, regizor - Horaţiu Malaele este la secţiunea Regards sur les cinémas du monde. Al treilea film este documentarul „Frumoasa mea Dacie”, realizat în cheie umoristică, în jurul celebrului automobil românesc.

* Cristina, poliţistă în Italia: Se numeşte Cristina şi este din România, anunţă Il Giornale di Vicenza. Are 29 de ani şi a fost angajată ca poliţist. Cristina Ana Bolfa este în serviciu la Caldogno (Vicenza) de trei luni. O diplomă de licenţă în inginerie chimică obţinută în România, apoi un alt an de studii ca să fie recunoscută în Italia şi, în fine, chiar un master de specializare. Trăieşte la Padova. Soţul său Gianni, italian, este la rândul său agent de poliţie locală şi a "introdus-o" în această lume. Are un copil de un an şi jumătate. Şi îi place ce face.

* Silviu Purcărete fascinează critica britanică: "Faust" pus în scenă de regizorul Silviu Purcărete, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh, a obţinut cronici spectaculoase în ziarele britanice, iar actriţa Ofelia Popii, de 31 de ani, a fost distinsă cu premiul Herald Angel pentru interpretarea lui Mefisto.

* "Francesca", prezentă la Veneţia: Pelicula "Francesca", debutul în lungmetraj al lui Bobby Păunescu, cu Monica Bârlădeanu în rolul principal, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia. Evenimentul se va desfăşura începând de astăzi şi pană pe 12 septembrie, iar producţia va fi prezentată în secţiunea Orizzonti. Bobby Păunescu este producătorul filmului "Moartea domnului Lăzărescu", regizat de Cristi Puiu, care a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, în 2005.

* Ada Milea, la Londra: Cantautoarea Ada Milea va susţine în septembrie doua reprezentaţii în cadrul Festivalului Thames Festival din Londra.. Spectacolele vor avea loc sambata, 12 septembrie, de la ora 17:30, şi duminică, 13 septembrie, de la ora 19:00, la Jubilee Gardens, Riverside Walkway by Southbank Centre, Londra.

Citit 646 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.